Vážení řidiči, bůh s námi

Městská policie má novou pravomoc: bude nyní zastavovat auta a kontrolovat, zda řidič před jízdou požil alkohol.

12 thoughts on “Vážení řidiči, bůh s námi

  1. Původně jsem váhal, zda tento článeček, nebo spíše podnět k diskusi publikovat či ne. Když jsem však
    večer poslouchal tu mediální masáž v Televizních novinách (Paroubkoviny) a byl nucen sledovat, jak se mne
    stát snaží zase obalamutit a oslňováním grafy a varovnými čísly a přísným hlasem loajálního moderátora
    odvádí pozornost od jádra věci (posílení pravomocí ne zcela kvalifikované navíc mezi obyvatelstvem
    ne zcela oblíbené skupině
    vykonavatelů komunální vůle) k obecné nebezpečnosti alkoholu za volantem, přestal jsem váhat. Toto je totiž
    přesně moment, kdy vláda “pašuje” do našeho života nedemokratické manýry. Nemožnost zastavovat
    vozidla
    dle vlastního uvážení málo kvalifikovanými strážníky byla jakási “pojistka” před možnými napáchanými
    škodami
    a neštěstími v nepřehledných a těžko kontrolovatelných situacích nočních silnic či uliček.
    Velmi věřím, že nebudu muset číst v následujícím roce v novinách o střelbě na ujíždějící
    mladíky, záhadně zraněných civilistech, o “najíždění”, nebo podobných nočních
    skopičinách ozbrojených složek lokální správy

  2. Jde o to, že příslušníci Ramene spravedlnosti města Brna jsou, alespoň velká většina těch se kterými mám tu čest se setkat já, mírně řečeno nervově nestabilní. Anebo na ně jakousi záhadou zrovna já působím, jako červený hadr na býka.
    Bude to asi tím, že jim vždy kladu všetečné otázky a ukazuji jim jejich mezery buď ve vzělání obecném, ve společenském vystupování a zejména jim dost často dokážu, že jejich jednání je mimo zákon. Také jim vždy s prominutím tykám. Je to moje právo, tak si ho užívám.
    Řeknu Vám, většinou to netrvá ani dvě minuty a ozbrojený příslušník nepříčetně odhazuje botičku na zem a, jako ve filmu, jde po mě. Napadení mé osoby většinou zabrání soudnější kolega amokem postiženého strážníka. Také mi dost často začnou tykat, což na rozdíl ode mě nesmí.
    Vzpomínám si velmi dobře, kolikrát ruka některého z nich intuitivně sjela k opasku…
    Zkrátka, na rozdíl od Policistů, jichž si v drtivé většině vážím a jejich práci respektuji, a kteří jsou již z podstaty přípravy k tomuto povolání mnohem většími osobnostmi a vyškolenými většinou kliďasi, je nová pravomoc v rukou komunálních strejdů (=Lidové Milice, vzpomínáte?) velmi nebezpečná.

  3. No to je o tom, jak to ma clovek nastavene. Ja treba radej neprovokuju. Kdyz zastavim nekde kde jsem nemel, je to moje chyba. Vetsinou jde po dobrem vyjit i s mestaky. Treba kdyz jsem nezaplatil a odskocil si na 10 minut do obchodu a pri navratu u meho auta stala policistka a zapisovala si do denicku. “Za kolik to bude?”, zatvaril jsem se zkrousene a ona mavla rukou a nechala me byt. Samozrejme, ze kdyz ji reknu: “Zdarec, ty me chces pokutovat?”, tak asi neco platit budu. Ale klidne dal delejte frajirky, je to vas boj a asi vam prinasi uspokojeni :).

  4. A o tom to právě je. Policista musí zachovat kázeň a přehled v obou případech – ve Tvém i mém. V každém případě. A dle mého soudu, i pokuta musí být vždy stejná – dle tabulek.
    Tohleto kupčení se vzájemnými sympatiemi nebo antipatiemi je česká specialitka. To přece nemůže myslet nikdo vážně, že drzost bude v téhle zemi pokutována. Také proto jsem drzý, abych poukázal právě na tento nešvar.

  5. No já mám se strážníky zkušenost jen když mne zastavili coby cyklistu jedoucího po náměstí Svobody. Vykal jsem jim, protože byli dva (asi bych ale vykal i kdyby byl jen jeden) a dohodl jsem se s nimi, že kolo povedu vedle sebe. Zastávám názor, že se slušností nejdál dojdeš.

  6. Tak já se omlouvám. Samozřejmě že se většinou chovám slušně, ale zkrátka tak nějak si uvědomuju, že na světě je spousta lidí mladších třeba i drzejších a ta situace, co se snažím navodit a kterou znám, temná ulička, žádní svědci… Proto do toho rejpám a tlačím na to, aby policisté a strážníci nebyli ozbrojeni, tak jako to bylo celé věky až dodnes ve Staré dobré anglii. Prostě se bojím, co se zas může stát. Ale slibuju, tykat nikomu nebudu.

  7. ma: obcas si rikam, co tim chcete dokazat. ze system nefunguje? nikdy nebude fungovat. protoze je vzdy postaven na lidech… a pokud nekdo bez povoleni zastavuje tam kde nema, ma pocitat s botou nebo pokutou. pokud nekdo jezdi pod vlivem, musi pocitat s tim ze ho budou kontrolovat. Taky nemam rad mestaky, protoze jsou to vetsinou odpadlici, co se nedostali ani ke statni, ale kdyz konaji v mezich zakona, nemuzu nic proti nim rict. To ze zakony jsou spatne je vina nekoho jineho, ne toho straznika. A co se tyka sympatii, vzdycky si myslim, ze na hruby pytel patri hruba zaplata a ja bych jednal v jejich pozici zcela stejne a taky bych ti tu pokutu dal 🙂

  8. Nekdo = Kombajn 😉 a ma: ano, anglie ma skvele strazniky… tam treba maji pravomoc pokutovat, ale neudelaji to. jen te napomenou nebo upozorni. anglicky system by se mi tu libil. Ale dokazali by to cesti podvodnicci a hajzlici akceptovat a nezneuzivat? v tom jsem pesimista

  9. S dovolením zde musím uvést, že mám zřejmě navždy ne zcela fukční obě ramena po brutálním vykloubení obou rukou právě za drzost. Tedy nikoliv při nějakém zásahu, ale pěkně stranou, v tichosti – nakládačka.

  10. hehehe maro, temna ulicka, zadni svedci..to je brno??…:))) !A!nglie ma vyhodu nekolika set let zkusenosti…takze vydrzme… 🙂
    (snad i Bfmlpszwski zmizi…)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.