Jak se zbavit holubů hnízdících na balkóně?

Siluety dravců na holuby nefungují a ani jiná plašící zařízení, neboť se jedná o ptáky žijící v blízkosti člověka a na každé plašící zařízení si časem zvyknou a přestanou jim vadit. Zbavit se holubů hnízdících na balkoně jednoduchým způsobem nelze. Jsou to volně žijící ptáci, kteří se usadí tam, kde se jim „líbí“, kde je pro ně vyhovující prostředí.

Pokud je to proveditelné, mohlo by pomoci pravidelné odhánění, holubi nebudou mít klid a nezahnízdí. O tom ale lze uvažovat pouze v případě, že jste většinu dne doma.
Jinou možností je zakrytí celého balkonu sítí – to ptákům znemožní přístup dokonale, ale dost to omezí i používání balkonu.
Také je možné odstranit (nebo zakrýt) místa, kde si holubi stavějí hnízdo – často to bývají různé truhlíky, květináče apod., které nejsou na balkoně zcela nezbytné.
Poslední možností je obrátit se na specializovanou deratizační firmu a použít radikálnější způsob – hubení. Specializovaná firma musí postupovat podle platných veterinárních a jiných předpisů.
Mojmír Vlašín,
Ekologická poradna Veronica

8 thoughts on “Jak se zbavit holubů hnízdících na balkóně?

  1. Dejte ve volbách svůj preferenční hlas M. Vlašínovi – je to dobrý člověk a bojovník za práva lidí i planety.

  2. Tak nevím , zda v dnešní době má mít zastání člověk , nebo zvířena. Ono se nám to již různými přehnanými ochrannými vyhláškami a nařízeními vymklo z rukou a zdravému rozumu a výsledek je ten , že máme různá zvířata , která se již přemnožila , otravuje nám to život a holub je špička ledovce. Domnívám se , že by stačil selský rozum , prostě vyhubit je. Vyhláška již dlouhá léta platí.

  3. to někdo: no a s těma politikama je to podobny ne? “různými přehnanými ochrannými vyhláškami a nařízeními se vymkli z rukou a zdravého rozumu” – takže je vyhubíme ne? a holubi necháme, protože dělají vrků a to neumí ani ódeesák ani lidovec

  4. Holubi a politici – stejná pakáž !!! Pálit jedny jako druhý. A důchodce co je krmí zmlátit jejich hůlkama aby si to pamatovali i přes své demence. Tak.

  5. TheRipper mas pravdu nic ine nepomoze!!! zakilovat to a hotovo…uz si kupujem nejaku pistol!!!tak

  6. krmit holuby na sydliskach je nenormalne prenasaju vela infekcnych chorob ale v parku tam je naozaj ich miesto

  7. koukam ze zachvili budeme mit povinnost najmout si odbornou firmu i na honeni ocasu, jinak se budeme vystavovat nebezpeci postihu

  8. anebo kazdyho duchodce pristizenyho pri krmeni holubu za trest povinne zapojit do procesu likvidace holubu, treba by mohli nafasovat otraveny rohliky a krmit je s tim kdyz je to tak bavi

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.