Elektrická autíčka pro nejmenší řidiče

Elektrická autíčka pro děti

Elektrická autíčka jsou zábavná, bezpečná a radost udělají nejen dětem, ale i tatínkům. Některé modely jsou vhodné i do terénu, jiné uvezou i více dětí najednou nebo si v nich můžete pustit hudbu. Řízení autíčka je jednoduché a za volant se mohou posadit i ti nejmenší řidiči.

 

Výběr vhodného elektrického autíčka

Pokud vybíráte elektrické autíčko, vybírejte především podle věku a váhy dítěte. Většina autíček je vhodná pro jízdu po chodníku, ale existují i modely, které zvládnout jízdu terénem. Máte dvě děti? Vyberte autíčko, do kterého se vejdou obě. Počítejte však s tím, že takovéto autíčko s dvěma sedačkami musí mít větší nosnost a bude také dražší.

Zdroj: Motoe.cz

Dále se při výběru autíčka zajímejte o to, jakou má autíčko baterii, jak daleko na jedno nabití dojede a jaká je maximální rychlost, kterou se může pohybovat. Některá autíčka mají dokonce dvě rychlosti vpřed a jednu vzad. Podívejte se, zda má autíčko jeden motor nebo motory dva.

Nakonec vyberte konkrétní značku auta. Design autíček bývá velmi realistický, exteriér i interiér je propracovaný do detailů. Dítěti tak můžete pořídit malé Bentley, Audi, BMW, Mercedes nebo třeba Lamborghini. Vybrat můžete i barvu, vyrobit si můžete nechat speciální SPZ se jménem dítěte.

Speciální tip pro vás: Podívejte si i na to, jaké má vaše vybrané autíčko speciální funkce. Lze rozsvítit světla, zatroubit, regulovat rychlost, přehrávat v autíčku hudbu?

 

Originální dárek

Elektrická auta pro děti jsou ideální zábavou na rodinné procházky. Zatímco dítě jede v autíčku, rodiče mohou jít vedle něj. Autíčka mohou řídit už úplně malé děti, a to jak chlapci, tak i děvčata. Pokud autíčko kupujete jako dárek, nevýhodou je snad jen trochu vyšší cena.

 

Bezpečnost elektrických autíček

Dětská elektrická auta jsou bezpečná, obvykle se totiž pohybují rychlostí jen 3 až 10 kilometrů za hodinu. O bezpečí dítěte se stará také bezpečnostní pás. Rodič má navíc k dispozici dálkový ovladač, který mu umožňuje regulovat rychlost autíčka, měnit směr jízdy nebo autíčko zcela zastavit a vypnout všechny jeho funkce.

 

Nevýhody elektrických autíček pro děti

Většina elektrických autíček má nízkou nosnost. Jezdit v nich tedy mohou jen ty nejmenší děti. Obvykle je také třeba jezdit po rovném povrchu, jízdu v terénu autíčka nezvládají.

V neposlední řadě je třeba zmínit i to, že elektrické autíčko by se nikdy nemělo stát náhradou za odrážedlo, koloběžku nebo jízdní kolo. Pohyb je pro děti důležitý a v elektrickém autíčku ho bohužel moc nemají. Proto doporučujeme jízdu v autíčko spíše jen tehdy, když je dítě unavené. Lze také nastavit pravidla, kdy se půjde pěšky, kdy se pojede na odrážedle a kdy se pojede v autíčku.

 

Zdroj: Motoe.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.