Co se skrývá pod tajemným názvem Papilonia? Prozradíme vám, že na vás zde čeká klima deštěného pralesa, spousta nádherných květin, ale hlavně to nejdůležitější – stovky úžasných motýlů různých barev a velikostí, které můžete obdivovat v samotném centru Brna!

Motýlí dům Papilonia Brno je jedním z několika v České republice, který návštěvníkům zprostředkovává jedinečný zážitek exotické destinace, a to doslova na dosah ruky. Najdete jej v moderních prostorách OC Rozkvět, který se nachází přímo v centru města, na náměstí Svobody. Právě zde můžete prožít jedinečné setkání s motýli z celého světa, kteří vám rádi předvedou nejen své letecké umění, ale také neotřelou krásu svých barevných křídel.

V Papilonii vždy vládne léto

Ať už jsou prázdniny, nebo tuhá zima, uvnitř Motýlího domu na vás vždy bude čekat tropické klima deštného pralesa. Připravte se tedy na teploty nad 30 stupňů a velmi vysokou vlhkost. Je potřeba se podle toho obléknout a těžké bundy nebo objemná zavazadla rovnou nechat doma.

Objevte motýli v jejich přirozeném prostředí

Brněnská Papilonia má hned dvě patra, kde na vás čekají stovky tropických motýlů, ale také třeba vodní želvy či různé tropické rostliny i jedinečná atmosféra doplněná úžasným vodopádem. Jde skutečně o jedinečný zážitek, protože motýli skutečně nemají ostych a bez okolků si klidně sednou i na vás a vy je můžete fotit a obdivovat skutečně velmi zblízka. Samozřejmě je třeba myslet na to, že jde o velmi křehká zvířátka, a proto by rodiče zejména dětem měli vysvětlit, jak se k motýlům chovat, aby tato stvoření nedošla nějaké újmy.

Rodinný výlet i jedinečné rande

Do Papilonie můžete vyrazit nejen s dětmi, ale je to bezpochyby netradiční místo také pro romantickou schůzku nebo prostě jen nedělní výlet. Vstupné pro dospělého (od 16 let) nyní pořídíte za akční cenu 162 Kč, pro dítě pak za 108 Kč, ale rodiny bezpochyby využijí výhodné vstupné za 405 Kč.

Do Papilonie se snadno dostanete MHD, ale pokud jedete autem, bude nezbytné nechat vůz v okolních parkovacích domech.

Vyplatí se to?

Pokud jste milovníky exotiky a fascinuje vás svět tropických motýlů, pak je tato návštěva naprostou nutností. Díky velmi blízkému kontaktu s motýli je to skutečný zážitek pro každého – od dětí až po seniory. Motýlů je zde opravdu hodně, takže se nemusíte bát, že byste je mezi spletí tropických rostlin museli hledat – naopak budete mít možná problém se jim vyhnout. Dávejte si pozor, ať na některého omylem nesednete nebo nešlápnete! Návštěvu samozřejmě nedoporučujeme lidem, kteří se motýlů bojí nebo jim není příjemná představa, že by si na ně motýl například sedl – tomu totiž skutečně nelze zabránit. V opačném případě je to ale unikátní možnost, jak si užít něco nového a jiného – a přitom v samotném centru Brna. Prázdninový výlet tedy již máte připravený a stačí jen vyrazit.

ZDROJ obrázku: Autor/ka fotografie: Zett Foto: https://www.pexels.com/cs-cz/foto/672142/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.