AJMBK> V3ude dob5e, doma nejlëpe

Na vědomí se tímto dává, že škodná zhulená zelená žabička je po několika pobytech pod širákem v hornaté části jistého jižního evropského státu opět v místě trvalého bydliště. Říká se, že všude dobře doma nejlépe, přesto mi to opravdu nedá, nemohu se ještě trochu ubránit pohledu turisty, ale jestli první věc, kterou po příjezdu do Brna uvidím, je takovéto zákoutí, tak se budu těšit, až budu zase doma někde jinde. Něco takového jsem opravdu nikde na své cestě neviděl. A to jsem si prošel celkem i divoká zákoutí, kam by normální turista nešel. Trochu se teď i stydím, že jsem některým lidem na cestě vykládal, jak to tady máme pěkné. Možná by stálo za to, aby se zodpovědní lidé maličko zamysleli, jestli by se s tímto, hlavně teď v době prázdnin, kdy se dá očekávat zvýšený příliv turistů, nedalo něco dělat. Nebo to máme čekat 20 let na nové vlakové nádraží a doufat že po proinvestovaných miliardách ještě něco na popeláře zbyde?! Počítají páni radní, management akciové společnosti SAKO, nakládající s komunálním odpadem, nebo zahraniční majitelé firmy A.S.A (kterým tyto nádoby patří), nejlepší český businessman za rok 2005 a kandidát o titul Světového podnikatele roku, kterému nejspíš patří obsah těch popelnic, nebo všichni ostatní, že i tam to bude vypadat podobně? Nebo to snad má být jeden z argumentů, proč potřebujeme nové vlakové nádraží?

5 thoughts on “AJMBK> V3ude dob5e, doma nejlëpe

  1. Jo nepořádek , špína , hrbaté chodníky , výmoly a smradlavý odpad ve středu města to je dlouhotrvající stav , který je jako rez. Jen tak nezmizí , musí se radikálně učinit náprava. Ty , kteří berou tučné prebendy a neodvádějí za ně to , co mají , vyhodit a místo nich tam dát ty , kteří tu práci odvedou. Ale to je také špatně , protože brát prebendy a nedělat , to je jako infekční choroba , rychle se šíří , sedá i na lidi dobré a poctivé a nakonec i ti onemocní. Jo to nešťastné BRRR , NO co se dá dělat.

  2. Nic ve zlým, ale svoz by se měl na některých místech provádět i 4x týdně, viz harmonogram http://www.sako.cz/svoz/harmonogram/ Případ, na který jsem upozornil, je trochu speciální, je jasné, že by tam ten svoz měl být častější. Nesváděl bych to na zlé lidi na radnici. Je to otázka dohody, mezi “skoro nejlepším podnikatelem”, který díky své službě, jako je káva a noviny zdarma s pytlíky na sluchátka na jedno použití, produkuje neuvěřitelné množství odpadu. Nepamatuju se, že by v dobách, kdy jezdil jen Čebus a ČNE tam v tom místě stálo takové zátiší. Zato si pamatuju přesně ten okamžik, kde na tom stejném místě, jak stojí ty popelnice stál kempingový stoleček, kde byly letáčky na nového dopravce. Pan podnikatel by si měl uvědomit, že kultura cestování není jen to, co je ve vypucovaném autobuse, ale i to, ce je na zastávce a především v jeho zájmu by mělo být, aby to vypadalo k světu. A samozřejmě i v zájmu města. Tvé řeči o zlodějích z radnice nic neřeší a mně se fakt nelíbí.

  3. Nic ve zlém , ale na všechno měli už dostatek času pání řidící. Toto je výsledek , který se opakuje ve vším , ať se podíváte na cokoli. Prostě je to rarita Brna. Pokud budeme žvanit , omlouvat a zavírat ned tím oči , potom mlčme a nepišme o tom. Oč tu jde? No přece o to , abychom konečně město vyvedli ze špíny a bordelu , měli se čím chlubit , těch málo věcí , které máme nabídli turistům , ale ti ať chodí po čistých a rovných ulicích a chodnících a ne , aby si lámali nohy proto , že zakopávají o hrby a uvolněné chodníkové kachle. Pokud to není pravda , potom každý žijeme v jiném městě a všechno co píšete je blábol a provokace , v tom případě toho raději nechme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.