XV. sraz Fordever clubu Brno je za námi (1)

O tomto víkendu se tedy konal (na tomto webu tolik inzerovaný) sraz majitelů a příznivců automobilů zn. Ford, tzv. youngtimerů, tedy těch, co byly vyrobeny před rokem 1985.
Protože bylo v průběhu akce pořízeno opravdu velké množství obrazového materiálu, přinášíme dnes první díl fotografií z příprav a prvního dne srazu.
Sraz samotný proběhl dle očekávání, vydařil se přes to, že hlavní část programu omezil a částečně zmařil vytrvalý déšť, který účastníky provázel od sobotního poledne do nedělního rána, tedy po dobu původně plánovaného hlavního programu. Nedodočkali jsme se tedy atrakce “rampa show” a také dětský program byl oproti záměrům pořadatelů skromější.Nejsilnější motoristické zážitky přinesla účastníkům zřejmě sobotní rallye, orientační závod s plněním úkolů – velmi veselé a poučné.
Nejvíce kontroverzním zážitkem víkendu jistě bylo vystoupení frontmanů Almanachu Vítrholc, verš “ukaž mi svýho forda” bude znít v našich uších ještě velmi dlouho, a to jak u fanoušků těchto mimořádných performerů, tak u těch účastníků pátečního vystoupení, kteří jej ne zcela pochopili a stále se ptají…
Největším gastronomickým zážitkem srazu lze bez větší diskuse označit alternativní Café bar Café Alfa Brno, je libo excelentní kapučíno, espresso, portské nebo horké kakao?
Za největší hloupost srazu lze označit “nejlepší nápad klempíře Vény” – tedy noční ukázková projížka lesem s kupcem – zájemcem o jeho vůz. Z koupě sešlo, vrak byl odtažen na vrakoviště, posádka živá a víceméně zdravá.
Největší adrenalin přinesl bezpochyby “šneknrace” – závody šneků na kapotě klubové Fiesty.

——-

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.