Brno ZOOM 2006: festival digitální kultury ovládnou piráti


Aktuální ročník brněnského festivalu digitální kultury Brno ZOOM 2006 představí sérii zahraničních i domácích uměleckých a aktivistických projektů zkoumajících autorská práva ve světle nových médií.

Od pondělí 9. 10. do neděle 15. 10. se na několika místech v Brně uskuteční řada akcí: VJ performance, filmové projekce, přednášky a diskuse se zajímavými hosty, autorské čtení, koncerty či vernisáže.

Za letošní téma bylo organizátory zvoleno aktuální téma autorských práv, k jejichž zastaralosti v kontextu nových médií se vyjadřují umělci a aktivisté po celém světě.Hlavní programový blok pod názvem PiratZoom představí zahraniční hosty v podobě aktivistického projektu BurnStation – pojízdné „vypalovací“ hudební stanice; dále Scrambled Hackz – konceptuální VJský nástroj ironizující zastaralost copyrightu v současné hudební a vizuální tvorbě. Debata na tohle téma bude rozvinuta v řadě panelových diskusí nejen s umělci, ale i se švédskými hosty – zástupci ojedinělé zájmové skupiny PiratByran a politické strany PiratPartiet, úzce propojené se známý torrentovým serverem Pirate Bay, jejiž jediným ale ambiciózním cílem je prosadit ve Švédsku novelizaci omezujících autorských práv a udat tak podobným aktivitám následováníhodný směr.

Dále bude, podobně jako loni, i v tomto roce představena řada významných projektů z oblasti VJingu, domácí i zahraniční nezávislé digitální filmové tvorby, a letos se ve větší míře dostane i na hudbu – kombinace vizuálních a hudebních experimentů budou připraveny každý den konání festivalu.

Festival navazuje na úspěšný loňský ročník, kdy byla v Brně představena např. mezinárodní přehlídka ruského původu Machinista, výběr z německého festivalu Bitfilm či série krátkých filmů typu machinima.

Kontakt:
LP Fish, Adam Zbiejczuk

dryco@dryco.cz, info@dryco.cz,
icq: 96176354

Plakát (2,3 MB)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.