Demokracie slaví 18. narozeniny.

Dejme jí dárek: Demokracii!

Studentský výbor je neformální a otevřenou skupinou studentů požadujících posílení prvků přímé demokracie, zejména zákon o obecném referendu, přímou volbu prezidenta a odvolatelnost poslanců.

1 thought on “Demokracie slaví 18. narozeniny.

Dejme jí dárek: Demokracii!”

  1. Tisková zpráva k demonstraci 17. listopadu

    Bezpečnostní složky podporují Iniciativu v protestech

    Praha, 8.11.2007

    Iniciativa Ne základnám ve spolupráci se Studentským výborem svolává 17. listopadu v 16.00h na Václavské náměstí celostátní demonstraci. Chce tím vyjádřit hlubokou nespokojenost s chováním současné vládní koalice, která po osmnácti letech, která uplynula od demokratických změn v této zemi, brání občanům, aby mohli sami rozhodovat o věcech, jež je zajímají a jež se jich bytostně týkají.
    Iniciativa Ne základnám považuje za důležité, že se k demonstraci za demokracii a referendum přidávají další a další subjekty. Kromě již zmiňovaného Studentského výboru a části odborů, je to nově také Unie bezpečnostních složek.

    Zástupci Iniciativy Ne základnám a Unie bezpečnostních složek vystoupí na tiskové konferenci, která se uskuteční v pátek 9.11. od 11h v Residence Bologna, Konviktská 5, Praha 1.

    Iniciativa Ne základnám vznikla v červenci 2006 a v současné době se jí účastní téměř šedesát organizací a řada významných osobností. Cílem iniciativy je nenásilnou formou bojovat proti umístění základny systému Národní raketové obrany Spojených států na území ČR. Iniciativa průběžně publikuje informace týkající se tohoto tématu na webových stránkách http://www.NeZakladnam.cz

    Tiskoví mluvčí:
    Jan Májíček, maja_konf@yahoo.co.uk
    Ivona Novomestská, ivona.n@email.cz
    Ing. Jan Tamáš, Ph.D., jan.tamas@humanisti.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.