Futsalová lvíčata se chystají na premiérovou kvalifikaci

Brno – Poslední přípravu před blížící se kvalifikací Mistrovství Evropy ve futsalu hráčů do jedenadvaceti let si naplánovala česká juniorská reprezentace na úterý 11. 3. od 19:00 proto stejně starým hráčům Slovenska do brněnské haly na Vodové.

Jedná se o několikáté vzájemné soupeření obou celků v této sezóně, na zářijovém Turnaji tří zemí v Hodoníně zvítězil náš výběr 4:3, na konci února se na ostravském Joma Cupu po dramatickém závěru radovali hráči soupeře.

Nominace reprezentace ČR:

brankáři: Kudrna Michal (Čechie Slaný), Puš Michal (Bakov)
obránci: Cupák David (Helas Brno), Dufek Aleš (Tango Brno), Lištván Jan (ERA-PACK Chrudim), Novotný Jiří (Eco Investment Praha),
univerzálové: Havel Jan (Tango Brno), Oliva Petr (SELP Mladá Boleslav)
útočníci: Brůna Martin (Eco Investment Praha), Demel Jan (Mikeska Ostrava), Seidler Michal (CC Jistebník), Vágner Jakub (ERA-PACK Chrudim)

náhradníci: Hušbauer Jan (Eco Investment Praha), Žigo Michal (Bulldogs Hodonín), Beck Tomáš (Bulldogs Hodonín), Buchta Jan (Helas Brno), Polák Milan (Kladno), Holeček Michal (SELP Mladá Boleslav), Mařík Stanislav (Eco Investment Praha), Tichý Petr (Eco Investment Praha)

Pro první futsalové Mistrovství Evropy hráčů do jedenadvaceti let se přihlásilo 29 zemí. Vyjma pořadatelského Ruska, bylo 28 uchazečů o postup rozděleno do sedmi skupin po čtyřech účastnících a vítěz každé ze skupin se na počátku prosince vydá do Petrohradu na závěrečný turnaj ME.

Kvalifikace se odehraje v termínu 8.-16.dubna, český tým nastoupí ke svému prvnímu utkání ve čtvrtek 10.4. proti Arménii. Jde o klasický miniturnaj čtyř reprezentačních týmů systémem každý s každým a o pořadí rozhodují body, případně brankový rozdíl.

“Skupina je vyrovnaná, jde o první akci tohoto druhu a mladí hráči prozatím nepoznali tlak kvalifikace. Největšími soupeřem našeho týmu budou Chorvatsko a domácí Makedonie, ale nelze podcenit ani Arménii. Cílem našeho celku je postup a následné úspěšné vystoupení na závěrečném turnaji v Petrohradě,” řekl na adresu blížícího se vyvrcholení několikaletého hledání a stabilizace kádru hlavní trenér reprezentace Jiří Baborák.

Zdeněk Polák za Brněnskou asociaci futsalu

a

Petr Havlík za Futsal Production

Program kvalifikační skupiny

  • 10.04. 17:00 Česká republika – Arménie
  • 10.04. 20:00 Makedonie – Chorvatsko
  • 11.04. 17:00 Chorvatsko – Česká republika
  • 11.04. 20:00 Makedonie – Arménie
  • 13.04. 17:00 Arménie – Chorvatsko
  • 13.04. 20:00 Česká republika – Makedonie
  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.