Den žonglování v Brně

Dne 15. 6. 2008 bude opět po roce Lužánecká terasa v Brně patřit žonglérům a nejen jim – všechny návštěvníky čeká příjemné relaxační odpoledne a to i ty, kteří by s žonglováním rádi začali nebo se na něj jen rádi dívají. Bude oslavou Mezinárodního dne žonglování, který je letos stanoven na 14. 6. 2008 a jeho oslavy budou také probíhat v desítkách zemí po celém světě. (přesné počty měst na www.juggle.org).

Den žonglování v Brně se koná v neděli 15. 6. 2008 na terase střediska volného času Lužánky. Akce začíná ve 15:00 a končí o 22:00 hodině.

Již šestý ročník Dne žonglování v Brně pro brněnskou veřejnost připravují pobočky SVČ Lužánek Cirkus LeGrando a CVČ Legato. Den žonglování je velice populární a vloni ho navštívilo až 700 spokojených účastníků všech generací.

Vstup je volný a zdarma budou k zapůjčení také základní žonglovací pomůcky. Návštěvníci si budou moci v rámci dílen pod odborným vedením vyrobit a odnést žonglovací míčky. K volnému žonglování budou hrát mladí brněnští DJ´s, jejichž začátky byly právě v našich zařízeních.

Žonglovat se bude tradičně bez alkoholu, točená kofola bude zajištěna. Jedna z dalších atrakcí bude Cirkus LeGrando – nabídka dílen chůze po laně, jednokolek, balancování na kouli a dalších artistických disciplín, které si mohou zdarma vyzkoušet malí i velcí. Proběhne také několik žonglérských her a soutěží. Atrakcí bude letos možnost vyzkoušení tzv. skákacích či sedmimílových bot. Ve 21:30 pak odstartuje společná fire jam session, tj. žonglování s ohněm, na které vystoupí na 30 žonglérů a která zároveň ukončí celou akci. Závěr akce je většinou hojně navštěvován pro svou neopakovatelnou atmosféru a fotogeničnost.

Informace o World Juggling Day ve světě: www.juggle.org
Informace o žonglování v ČR a česky: www.zonglovani.cz
Fotogalerie z předchozích ročníků na www.denzonglovani.wz.cz
Stránky Cirkusu LeGrando www.legrando.cz
Stránky o skákacích botách: www.7milesboot.cz

PRO DALŠÍ INFORMACE KONTAKTUJTE:

Konrad Heczko, e-mail: konrad@luzanky.cz

Jovan M. Jovanovski, e-mail: jovan@luzanky.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.