Za kulturou a poznáním v listopadu na PEF

Atraktivní nabídku nejen pro studenty v listopadu připravila Provozně ekonomická fakulta Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně (PEF). Zájemci si mohou navštívit přednášku o lidských právech, přednášku uznávaného dánského profesora marketingu, výstavu kreseb či vyzkoušet si svět virtuální reality.Při příležitosti výročí Sametové revoluce 17. listopadu 1989 PEF ve spolupráci s Amnesty International (AI) připravilo přednášku na téma Lidská práva v Číně. Přednášet bude Dáša van der Horst, která vystudovala sinologii na leidenské univerzitě a také působila v diplomacii. V současnosti je ředitelkou české pobočky AI. Během setkání, které proběhne 18. 11. 2008 ve 13 hodin v učebně Q28 v budově Q, představí svoje aktivity také brněnská pobočka AI.

Chronologicky však měsíc listopad zahájí výstava Jana Kratochvíla, který je studentem Vysoké školy umělecko-průmyslové v Praze (atelier architektury pod vedením prof. akad. arch. Petra Keila). „Jedná se především o studijní kresbu, která má zachycovat běžné pohledy, které se nám naskytují pravidelně, avšak oproti fotografii jsou zprostředkovány výtvarníkem, který s nimi může dále pracovat, a to je dělá překvapivými,“ láká na výstavu její autor. Při slavnostním zahájení 4. 11. od 19:00 v atriu budovy Q vystoupí malíř Pavel Buchta, hudební skupina Bezobratří, na saxofon zahraje Marie Cajzlová v doprovodu klarinetu Martina Jenese.

Téhož dne zve PEF širokou veřejnost i na atraktivní přednášku „Virtuální realita – nástroj plánování rozvoje krajiny, ve které žijeme“ v rámci Týdne vědy a techniky. Návštěvníci si mohou virtuální realitu vyzkoušet na vlastní kůži v laboratoři na PEF v budově Q. Přednáška začíná v 10 a v 18 hodin. (Pozn.: Pro zájemce z řad médií je možné zajistit návštěvu laboratoře virtuální reality na základě dohody i v jiném termínu.)

Ve středu 12. 11 zavítá na PEF dánský profesor Svend Hollensen, který se věnuje problematice globálních marketingových strategií. Tomuto tématu se bude věnovat i jeho přednáška v přednáškové místnosti Q02 od 13 do 15 hod, kam je zvána i veřejnost. Prof. Hollensen je autorem řady uznávaných marketingových publikací.

Pro veřejnost je určena i prezentace Geografických informačních systémů (GIS), která je součástí celosvětové akce s názvem „GIS Day 2008“, a proběhne 18. 11. v budově A v učebně A414.
Více informací můžete nalézt na stránkách fakulty www.pef.mendelu.cz, kde budou průběžně aktualizovány informace o dalších aktivitách určených jak studentům, tak i odborné a široké veřejnosti. Zvláštní pozornost bude věnována oslavám 50. výročí založení, které PEF oslaví v roce 2009.

Ing. Jiří Urbánek,
jiri.urbanek@mendelu.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.