O víkendu v Brně vyvrcholí futsalová sezóna

V sobotu 28. února se od 9:00 do 17:00 hodin v Brně, v nové hale na Vodově ulici, uskuteční finálový turnaj Mistrovství ČR týmů U-16 a U-18. Pořadatelem tohoto významného juniorského turnaje je Tango Brno, které má, podobně jako ERA-PACK Chrudim, své zástupce v obou kategoriích.

Final Four 2009 se zúčastní dva nejlepší týmy z východních a západních skupin obou kategorií, které se utkají v semifinále, poražení si to rozdají o bronzové medaile a vítězové pochopitelně ve finále. „Práce s mládeží má v mnoha futsalových klubech již dlouholetou tradici,” Míní hlavní pořadatel Václav Kubíček z brněnského Tanga. “K favoritům budou určitě patřit týmy ERA-PACKU Chrudim, Mikesky Ostrava, Jistebníku a Torfu Pardubice. Bez šancí nejsou samozřejmě ani ostatní týmy,” naznačuje, že vyhrát v obou kategoriích může prakticky kdokoliv.

Nejvíce bude ovšem Kubíček držet palce vlastním celkům, které se jako nováček dostaly mezi nejlepší v obou kategoriích. “Základní část soutěže zvládli kluci velmi dobře, již postup do závěrečného turnaje je pro nás obrovským úspěchem. Věřím, že zabojují i v turnaji a podaří se jim tento úspěch ještě vylepšit nějakým medailovým umístěním,” touží po úspěchu v domácím prostředí. A bude dobře, že jeho svěřenci se budou moci představit na domácí půdě. “Musím říci, že práce s mládeží je jednou z našich priorit. A těší nás i skutečnost, že někteří již jsou i členy širších reprezentačních výběrů U-19 a U-21.”V Brně se hodně dělá i pro propagaci této akce, což je pro mládežnický futsal jen dobře. Tango by rádo navázalo na loňskou Final Four, která se konala na chrudimském zimním stadiónu a tamní pořadatelé za její organizaci održeli na začátku tohoto roku cenu projektu Grassroots, kterou uděloval ČMFS zdařilým akcím v minulém kalendářním roce.

Proto se pořadatelé snaží i o propagaci akce. “Pozvánka na turnaj bude od středy na rádiu Kiss Hády, z turnaje bude asi pětiminutový sestřih na brněnské televizi, videoreportáž zde bude připrvovat také portál www.eFutsal.cz. A v jednání je i případný přímý přenos sobotních utkání na internetu,” vysvětluje Václav Kubíček.


Program Final Four U-16 a U-18

Semifinále

  • 09:15 U-16 Tango Brno – Indoss Plzeň
  • 10:05 U-16 ERA-PACK Chrudim – CC Jistebník
  • 11:00 U-18 ERA-PACK Chrudim – Mikeska Ostrava
  • 11:50 U-18 Tango Brno – Torf Pardubice

    O 3. místo

  • 12:50 U-16 poražení semifinalisté
  • 13:40 U-18 poražení semifinalisté

    Finále

  • 14:50 U-16 vítězové semifinále
  • 15:40 U-18 vítězové semifinále

    JMÉNA BRNĚNSKÝCH REPREZENTANTŮ U 19 a U 21 :

    Surynek Martin, Kubíček Václav, Pernica, Luděk, Peška Jiří, Prokeš Jiří.

    Václav Kubíček, Zdeněk Polák

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.