PEF otevírá dveře budoucím doktorandům

Doktorské studijní programy tvoří v hierarchii univerzitních vzdělávacích programů vrchol, k němuž lze postupně dospět absolvováním bakalářských a navazujících magisterských studijních programů. Provozně ekonomická fakulta MZLU v Brně (PEF) proto zve zájemce o doktorské studium na Den otevřených dveří. Uskuteční se úterý 5. května 2009 od 9 hodin v učebně Q16, kde se s uchazeči o své zkušenosti podělí současní doktorandi. Pro uchazeče i současné studenty bude nově představen Průvodce doktorským studiem na PEF.

„Doktorské studium na PEF umožňuje studentům působit v dobrém kolektivu, věnovat se zajímavým výzkumům a rozvíjet své schopnosti, protože pracovní náplň je tvůrčí a různorodá,“ vysvětluje doc. Ing. Pavel Žufan, Ph.D., proděkan pro vědy a výzkum na PEF. Doktorské studium také nabízí příležitost zlepšovat své jazykové znalosti, které studenti uplatní při stážích v zahraničí nebo na konferencích.

Den otevřených dveří je určen současným studentům a absolventům magisterských studijních programů, kteří mají zájem o další vzdělání a vědeckou práci v univerzitním prostředí či badatelsky zaměřených institucích. Představeny budou nejen jednotlivé studijní programy, uchazeči se budou moci seznámit i s děním na fakultě a poznat moderní zázemí fakulty.

V akademickém roce 2009/2010 otevírá PEF tři doktorské studijní programy – Ekonomika a management, Hospodářská politika a správa a Systémové inženýrství a informatika. Přihlášky jsou dostupné na děkanátě PEF a uchazeči o studium je mohou podávat do 15. května 2009. Přijímací zkoušky, které se skládají z odborného přehledu z dané tématiky, proběhnou 23. června 2009. Obsah přijímacích zkoušek je specifický pro jednotlivé studijní programy.

Student po úspěšném absolvování doktorského studia získá titul Ph.D. Jedná se o mezinárodně uznávaný titul, uváděný za jménem, který představuje vědeckou hodnost doktora.

Více informací se uchazeči o doktorské studium dočtou v brožurce, kterou obdrží na Dnu otevřených dveří, nebo na webových stránkách fakulty, kde je pro ně připraven speciální průvodce doktorským studiem. Průvodce je možné získat na adrese: www.pef.mendelu.cz/cz/studium/doktorske.


Jiří Urbánek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.