Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/doc/www.informacezbrna.cz/www/wp-content/themes/covernews/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Na nových přístrojích v MOÚ vyšetřeno přes 300 pacientů

Celkem asi 790 vyšetření provedli specialisté z Kliniky radiační onkologie brněnského Masarykova onkologického ústavu na nových přístrojích, které si mohli dovolit díky dotaci z evropských strukturálních fondů. Provoz vylepšeného plánovacího a verifikačního systému radioterapie začal 3. srpna 2009 a od té doby ho využilo 320 pacientů. Téměř 70 milionovou dotaci získal Masarykův onkologický ústav na modernizaci, obnovu a rozšíření kapacit a funkcí zdravotnických zařízení, které využívá Klinika radiační onkologie na plánování radioterapie, simulaci ozařovacích technik, klinickou nebo in-vivo dozimetrii.
Plánování radioterapie je složitý proces, jehož cílem je přesné zacílení svazku záření do vymezeného objemu tkáně a přesná lokalizace nádoru. Díky dotaci byl v MOU instalován nový radioterapeutický simulátor, který napodobuje ozařovací techniky a napomáhá lokalizovat nádor na samém počátku plánování radioterapie. Hlavním cílem radioterapie je aplikace maximální dávky záření do přesně vymezeného nádoru a současně minimální zatížení zdravé tkáně v jeho okolí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.