Hobby market má vratké základy

V těchto dnech vyplouvají na povrch stále závažnější nedostatky záměru Bauhausu v městské části Brno-Ivanovice. Ukázalo se, že městská kanalizace není připravena na tak obří záměr v malé městské části. Nadměrný zábor zemědělské půdy provedl investor na etapy, aby se vyhnul posuzování na ministerstvu životního prostředí.
Nesoulad s územním plánem obešel Bauhaus maskováním prodejních ploch jiným účelem. Tyto problémy způsobují, že kolosální projekt stojí na vratkých základech. Všechno obcházení předpisů ovšem, posvětily brněnské úřady, když se opakovaně odmítají zabývat závažnými námitkami, které říkají občanská sdružení již více než čtyři roky.
Proměna orné půdy na rozsáhlé parkoviště a budovu si vyžádá výraznou změnu odtoku vody z lokality – na tuto změnu však není městská kanalizační síť připravena.
Nově schválený koncept Generelu odvodnění města Brna zjistil, že kmenová stoka na níž má být Bauhaus napojen, už nepojme více odpadní a dešťové vody. Magistrát města Brna nejdříve žádal provedení rekonstrukce (a zkapacitnění) kmenové stoky, ale těsně před veřejným projednáním v řízení o povolení kanalizačních přípojek tento zásadní požadavek stáhl. Tím bude ohroženo fungování stoky a případnou rekonstrukci bude muset hradit město z peněz daňových poplatníků. NESEHNUTÍ Brno, sdružení Klidné Ivanovice a Sdružení za rozvoj Ivanovic proto podávají odvolání proti povolení kanalizační přípojky.
„Již více než 4 roky mluvíme o škodách, které by nepřiměřeně velký Bauhaus v malé městské části v příměstské krajině způsobil. Přesto, že postupem povolovacích řízení se naše slova čím dál více potvrzují, úřady stále podporují výstavbu a snaží se umlčet hlasy veřejnosti,“ říká Jiří Koželouh z NESEHNUTÍ.
Proti výstavbě se v již v roce 2006 postavilo 73 % v sociologickém průzkumu provedeném Katedrou humanitní environmentalistiky FSS MU.

4 thoughts on “Hobby market má vratké základy

  1. kde jsou zprávy ohledně toho, co se děje v Brně ?? – jenom samé kecy !! a nic podstatného !! , že se nestydíš — Marušáku – Tabita

  2. jenom kecy okolo a vokolo – a kde jsou aktuální zpávy z Brna a okolí – nic nového – jenom krákání havranů – Marušáku –

  3. hele klid bejbi něco se snad připravuje tak sranda možná bude,…teď to víc frčí na Nově. Budu v Holandu asi měsíc – nějaký kontakt? Ma

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.