Ochrana zvířat a welfare ve 3. tisíciletí

  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno ve dnech 21. – 22. 9. 2010 pořádá již 17. ročník mezinárodní odborné konference Ochrana zvířat a welfare 2010. Veterinární inspektoři, veterináři a akademici ze 12 zemí světa se společně během dvou dnů budou zabývat otázkami, které se týkají především ochrany a welfare hospodářských, zájmových, pokusných ale také volně žijících zvířat.
    modry text

    Konference má za cíl představit aktuální poznatky z vědeckých prací, přinést nové informace v oblasti legislativy, seznámit účastníky s výsledky dozorové činnosti v oblasti péče o pohodu zvířat.

    „Historické kořeny konference pořádané na půdě naší univerzity sahají až do roku 1994, kdy byla založena tradice každoročního setkávání českých i zahraničních odborníků z řad pracovníků státních orgánů ochrany zvířat, veterinární a chovatelské praxe, univerzit, vzdělávacích institucí, výzkumných ústavů či nevládních a neziskových organizací,“ říká prof. MVDr. Vladimír Večerek CSc., MBA, jeden ze zakladatelů konference a současný rektor VFU Brno.

    Konference se v průběhu jednotlivých ročníků zaměřuje na aktuální otázky ochrany a welfare hospodářských zvířat, zvířat v zájmových chovech, včetně zvířat v zoologických zahradách a pokusných zvířat.

    V rámci letošního ročníku bude prezentováno na 66 příspěvků v zastoupení účastníků z 12 zemí světa – Česka, Slovenska, Rakouska, Itálie, Rumunska, Belgie, Švédska, Velké Británie, Bulharska, Slovinska, Lotyšska a Konga.

    Konference je pořádána Fakultou veterinární hygieny a ekologie VFU Brno ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství ČR a Státní veterinární správou ČR a uskuteční se ve dnech 21.- 22. 9. 2010 v prostorách Veterinární a farmaceutické univerzity Brno.

    Lucie Stejskalová, tisková mluvčí

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.