První výstava umělecké skupiny Echt Gold

  • V sobotu 27. srpna 2011 bude slavnostně zahájena první výstava umělecké skupiny Echt Gold. Skupina založená na jaře tohoto roku a složená ze šesti umělců představí svoji tvorbu ve svébytných prostorech barokní sýpky. Vernisáž výstavy bude zahájena Kaliopi Chamonikolou v 16 hodin v Galerii Sýpka v Osové Bitýšce-Vlkově.

    Soubor uměleckých děl představí Alžběta Hanzlová, Miroslav Jiřele, Maud Kotasová, Břetislav Malý, Natalie Perkof a Kateřina Tmějová. Prezentovaná díla tvoří soubor klasické i experimentální malby, grafiky a konceptuálních instalací. Individualitu jednotlivých autorů spojuje intenzivní přístup k umělecké tvůrčí činnosti a existencionální koncept děl.

    Galerie Sýpka

    Výstavní činnost Galerie Sýpka je situována do objektu bývalé barokní sýpky, která po dlouhá léta sloužila jako průmyslové skladiště obilí a teprve se změnou technologie skladování byla opuštěna a posléze určena k demolici.

    Stavba, datovaná archivními zápisy do roku 1669, je třípodlažní, o délce 38 metrů a šířce 12 metrů, s dvojitou mansardovou střechou. Nejstarší objevené vročení na trámech krovu je z roku 1721 a váže se k opravě střechy. Stavba byla hospodářským zázemím nedalekého zámku Osová a byla vždy významnou krajinnou dominantou okolního území.

    Od roku 1985 je objekt postupně rekonstruován a upravován pro výstavní účely a od roku 1990 slouží jako výstavní galerie pro prezentaci současného výtvarného umění – a to vždy v letní výstavní sezoně od května do září. Od roku 1991 organizuje výstavní činnost ve spolupráci s Ateliérem Sýpka.

    Kromě výstavní aktivity jsou v průběhu sezony prezentovány i doprovodné akce na pomezí výtvarně – divadelního umění a hudební představení.

    Program:

  • 16:00 Úvodní slovo Kaliopi Chamonikola, zahájení výstavy
  • 17:00 Fashion show Petra Kaloudy (modní návrhář, člen Akademie módy)

    Modely předvede Czech Miss World 2011 Denisa Domanská

  • 17:30 Mucha „Acustic-punk“
  • 19:00 – 24:00 DJ ATD.

    Miroslav Jiřele, Alžběta Hanzlová

    Odjezdy vlaků z Brna, Hlavního nádraží

    11.55–12.50 Vlkov u Tišnova

    13.55–14.50 Vlkov u Tišnova

    15.55–16.50 Vlkov u Tišnova

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.