Moderátorka Dobrého rána jede za Světluškou

  • Tentokrát nezamíří do televizního studia, ale za Světluškou. Řeč je o Monice Brindzákové, moderátorce Dobrého rána na Jedničce, které vysílá brněnské studio České televize. V sobotu 5. listopadu 2011 ve 14 hodin totiž na náměstí Svobody v Brně usedne na speciálně vyrobené trojkolo a s dalšími dvěma cyklisty vyrazí na 27 kilometrů dlouhou trať. Podpoří tak projekt na pomoc nevidomým, který vyvrcholí benefičním koncertem Světlo pro Světlušku vysílaným v přímém přenosu na ČT1 ve středu 9. listopadu 2011.

    Spolu s Monikou Brindzákovou pojedou cyklista Pavel Buráň a nevidomý student Petr Adamec. Jejich cesta skončí v obci Hlína v okrese Brno-venkov. „Na náměstí Svobody budeme už od 10 hodin dopoledne informovat veřejnost o projektu Světluška, zvát ke sledování benefičního koncertu a rozdávat letáky,“ říká Štěpánka Batíková z Nadačního fondu Českého rozhlasu, který je zřizovatelem projektu.

    Koncert pro Světlušku se letos koná již po sedmé. Symbolická jízda na trojkole z Ostravy do Prahy, která tento projekt podporuje, je však letošní novinkou. Start se uskuteční 2. listopadu a osmidenní trasa vede z Ostravy přes Olomouc, Brno, Jihlavu a další města. Poslední cyklisté dorazí do cíle během přímého přenosu z Pražské křižovatky (kostel sv. Anny).

    Jízda má spojit vidící a nevidomé, představit Světlušku v regionech a poděkovat dárcům. Za řidítky se vystřídají nevidomí, ale také sportovci, herci, zpěváci a další známé tváře. Například Štěpánka Hilgertová, Aleš Valenta, Lucie Výborná, Ondřej Brzobohatý, Simona Stašová, Pavel Liška a další. Chybět samozřejmě nebude patronka Světlušky zpěvačka Aneta Langerová.

    Světluška je dlouhodobý charitativní projekt, který pomáhá dětem i dospělým s těžkým zrakovým postižením. V jeho devítileté historii se dosud rozdělilo na přímou pomoc nevidomým více než 60 milionů korun. Zapojilo se do něj na 47 tisíc dobrovolníků a 3 miliony dárců.

    Hana Orošová, tisková mluvčí TS Brno

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.