Dvacet let ekoporadenství v České republice

  • Ve čtvrtek 24. listopadu se v Brně koná konference 20 let ekoporadenství v České republice, Poradenství pro udržitelnost – výzvy, trendy, témata, jejímž cílem je vzájemně sdílet ekoporadenské zkušenosti, poučit se z minulosti a zamyslet se nad budoucností ekoporadenství v České republice.

    Jedná se také o možnost dozvědět se poznatky ze zahraničí a zasadit poradenství do evropského kontextu. Konference je určena začínajícím i pokročilým poradkyním a poradcům a všem zájemkyním a zájemcům o ekoporadenství z veřejné, akademické i soukromé sféry a z nevládních organizací.

    Před dvaceti lety byla v tehdejším Československu otevřena první ekologická poradna Veronica. Od té doby urazilo ekologické poradenství dlouhou cestu a rozšířilo se do celé republiky. Ekologické poradny sdružené v Síti ekologických poraden dnes působí na více než dvaceti místech v celé České republice. Dvacet let, nové výzvy ale i akutní a aktuální finanční ohrožení celého sektoru je příležitostí nejen nad bilancováním, ale především nad jeho budoucností.

    Konferenci pořádá Ekologický institut Veronica, jehož poradna je první ekologickou poradnou u nás, ve spolupráci se Sítí ekologických poraden, kde je Veronica zakládajícím členem. Záštitu nad akcí převzal Ivo Polák, náměstek hejtmana Jihomoravského kraje. Konference se koná s finanční podporou Ministerstva životního prostředí a Jihomoravského kraje.

    Konference se koná v Administrativním a školícím centru Krajského úřadu Jihomoravského kraje, Cejl 73, Brno, od 9:30 do 20 hodin.

    Petr Ledvina, vedoucí ekologické poradny, Ekologický institut Veronica, témata: zelené úřadování, domácí ekologie, webové aplikace

    Yvonna Gaillyová, ředitelka a expertka, Ekologický institut Veronica, předsedkyně Sítě ekologických poraden ČR (pasivní domy, ekologické stavění, úspory energie a ochrana klimatu)

    Mariana Zbořilová, ekologická poradkyně, Ekologický institut Veronica. Organizační zajištění konference

    O Ekologickém institutu Veronica

    O Síti ekologických poraden

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.