S hmyzem v kuchyni II.
Šéfkuchař rustikální restaurace v Domě umění města Brna je spoluautor kuchařky Kuchyně hmyzem zpestřená a také jediný kuchař v republice, který se ve spolupráci s MZLU učí a předvádí o Entomofágii. Pro zvědavé návštěvníky Petr Ocknecht připravil také speciální degustační menu za přijatelných 299 Kč, které obsahuje tři chody počínaje předkrmem například v podobě Cvrčků na domácím másle s trikolorou z bio Quiona, hlavní chod i dezert prokládaný karamelizovaným hmyzem.
Restaurace Leporelo+ pod vedením Milana Dvořáčka, je součástí konceptu spojení restaurantu, kavárny a designshopu. Svou polohou v centru Brna, v Domě umění tvoří jedinečný zážitek z kombinace umění a gastronomie. Cena pokrmů je navíc v úrovni, která milovníky kvalitní gastronomie jistě příjemně překvapí. Nachází se uprostřed městské zeleně – parku Koliště.
Kuchyň restaurace se zaměřuje na mezinárodní pokrmy, připravované zásadně z čerstvých surovin, což vysvětluje interaktivní koncept sdílení denní nabídky prostřednictvím personálu a médií. Aktuální menu, které se denně mění, je příznivcům restaurantu dostupné na webu a facebooku Leporelo+. Autorkou návrhu interiéru restaurantu je architektka Nicol Gale, která ve spolupráci s dalšími významnými umělci a Domem umění vytvořila prostor, který podepisuje kvalitním designem a moderním uměním.
Menu S hmyzem v kuchyni II.:
Olga Vrbíková