Celé Česko čte dětem

  • Celé Česko čte dětem – přehled akcí v rámci Týdne čtení od 1. do 7. 6.

    Čteme-li dítěti pravidelně, rozvíjíme tak jeho znalosti, představivost, rozšiřujeme slovní zásobu, vybavíme ho i emočním nábojem, který mu dává nezaměnitelná, silná vazba s předčítajícím – mámou nebo tátou. Předčítání je rituál, který se stává pevným záchytným bodem v životě mladého člověka. Několik desítek minut čtení dětem denně je výletem do světa, kde nic není nemožné. Čtení je dobrodružství! Čtení je radost!

    Záštitu nad celým týdnem čtení převzal primátor města Brna Roman Onderka i hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek. Statutární město Brno pak celou akci finančně podpořilo.

  • Inaugurační večer 31. 5. v 18 hod.

    Slavnostní zahájení 2. týdne čtení dětem proběhne v divadle Bolka Polívky ve čtvrtek 31. 5. od 18 hodin. V pestrém programu vystoupí Arnošt Goldflam, Bolek Polívka, Zdeněk Merta a Zora Jandová, Petra Braunová, soubor Listování a známý kouzelník Pavel Kožíšek.

    Návštěvníky čeká dvouhodinová zábava s překvapením a dárkem pro každé dítě. Lístky lze zakoupit v divadle Bolka Polívky. Cena je 100 Kč pro dospělého, děti mají vstup zdarma. Celým večerem nás provedou moderátoři Jiří Ressler a Robert Musialek.

  • Dětský den 3. 6. od 14-18 hodin

    Pohádkový dětský den Brna-střed + společnosti CČČD, Björnsonův sad (u Právnické fakulty)

    Zábavné odpoledne pro celou rodinu uprostřed parku. Čeká vás divadlo Koráb nejen s princem a drakem, čtení pohádkových knížek, písničkově hravé divadlo Paravánek, tvůrčí dílničky volnočasového centra Botanka a další hry a soutěže. Vstup zdarma. V případě velmi nepříznivého počasí se akce nekoná.

  • Pondělí 4. 6. v 10 hodin, Zachova 1

    Společnost CČČD slavnostně předá řediteli Pedagogicko-psychologické poradny v Brně Mikuláškovi knihy, darované nakladatelstvím Barrister & Principal a určené do čekáren všech poboček PPP v Brně, Židlochovicích a Ivančicích.

  • Autorské čtení v knihovně Jiřího Mahena 5. 6. v 10 hod

    Známá ilustrátorka dětských knih a spisovatelka Vlasta Švejdová bude číst dětem z MŠ pohádky a říkadla ze svých knih.

  • Hravé Lužánky 6. 6. od 9-12 hodin

    Dopoledne plné her, soutěží, sportovních aktivit, tenisu pro zdravé děti i ty, které tolik štěstí v životě neměly. Akce je pořádaná ve spolupráci s projektem Renaissance, Sportovním gymnáziem Ludvíka Daňka, TC MJ a BLTC Brno. V rámci programu vystoupí Lukáš Hejlík se souborem Listování a jejich scénickým čtením knihy Kouzelná baterka. Moderuje herec Ivan Urbánek.

  • Autorské čtení v Knihovně Jiřího Mahena na Kobližné 6. 6. v 16,30 hod.

    Spisovatelka, vítězka soutěže Magnesia Litera Markéta Baňková bude číst ze své knihy fyzikálních bajek Straka v říši entropie. Program bude doplněn Úžasným divadlem fyziky a jejich pokusy. Nenechte si ujít!! Program vhodný pro žáky 1. stupně ZŠ.

  • Týden čtení Brno čte dětem zakončíme 7. 6. na pobočkách knihovny Jiřího Mahena, kde si budeme v době od 9-11 hodin číst, hrát a povídat o knížkách a knižních hrdinech.

    Do čtení se zapojí minimálně 13 poboček po celém Brně.

    Andrea Sasínová, brněnská koordinátorka akce Celé Česko čte dětem

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.