Slam Poetry 2013

  • Národní kolo soutěže v netradičním přednesu autorských textů Slam Poetry již pojedenácté.
  • 7. 12. 2013 ve 20:00 v klubu Fléda.
  • Host: Pánské pěvecké sdružení extrémního folklóru Krása – herec Marek Daniel a hudebník a performer Štěpán Rusín sbírají a neúnavně oprašují veršované skvosty pouličních gangů Kišiněva, táhlé songy biletářek z městských divadel Bialsko-Biala i dětské pseudoprimitivní říkačky Tarnopolské chudiny.

    Moderátory večera budou Matěj Samec a Halka Třešňáková.

    Afterparty: DJ Mickey Discjockey

    Vstup: 100 Kč v předprodeji, na místě 120 Kč.

  • Co je slam poetry?

    Slam poetry nelze zaměňovat s autorským čtením či recitační soutěží. Autoři-performeři by se měli zaměřit tedy na to, co sdělují a jak to sdělují. Publikum je hlavním posuzovatelem tříminutového výkonu soutěžícího. Porota-publikum může během produkce dávat najevo svou nelibost či souhlas a tyto reakce jsou ve Slam Poetry velmi vítané, dodávají vystoupení akčnost a dynamiku. Toto jsou základní slamová pravidla s dodatkem, že za překročení časového limitu tří minut a použití rekvizit mohou být soutěžící penalizováni.

    Porotu obvykle vybírá konferenciér či další organizátor soutěže náhodně přímo z přítomného publika před samotným zahájením soutěže – obvykle má porota pět až deset členů. Porotci přiřazují účastníkům soutěže body (od 0 do 10 nebo od 1 do 10).

    Zuzana Fuksová

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.