Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/doc/www.informacezbrna.cz/www/wp-content/themes/covernews/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

8. ročník festivalu 3+1 v Letovicích

Letos již osmým rokem odstartuje v druhé půli srpna v areálu letovického koupaliště týdenní
kulturně-společenská akce Festival 3+1. Cílem projektu je prostřednictvím kulturní akce
prohloubit aktivitu občanské společnosti v daném regionu. Jedinečnost tohoto festivalu spočívá
v propojení kultury s prvky komunitního života. Festival 3+1 pořádá
TRIALOG /Brněnský institut rozvoje občanské společnosti/
ve spolupráci s městem Letovice, Fan-Clubem „BOP Křetínka“ a APOS – Hotelem Koupaliště. Nad projektem nese záštitu hejtman Jihomoravského kraje, Ing. Stanislav Juránek.

Od pondělí 20. 8. jsou v letním kině na koupališti připraveny zdarma večerní projekce filmů: Vratné lahve, Kráska v nesnázích, Účastníci zájezdu a Kvaska. Od úterý 21. 8. je možné navštívit III. ročník mezinárodní výstavy Město – místo pro člověka.

Středa 22. 8. se ponese ve znamení zahájení řady zajímavých workshopů. Letní škola TRIALOG, která letos představí mimo jiné projekty mezinárodního kulturního dialogu Senegal meets Prague, Silní bez násilí a bude se zabývat také aktuálními otázkami náhradní rodinné péče. III. ročník bubenického workshopu nabízí dílny Martina Vajgla, Miloše Vacíka a Libasse Guye. Loutkářský workhsop se letos také rozrostl na tři zajímavé dílny zaměřené na práci s loutkou v dětském kolektivu, loutkou jako terapeutickou pomůckou a na obecnou divadelně loutkářkou dílnu. Letos poprvé se zájemci mohou hlásit i na výtvarný workshop, který bude zaměřen fenomén street-art, graffiti a na práci s písmem. Na své si přijdou také milovníci sportu, připravili jsme také workshop pétanque a minigolfu.

Na páteční odpoledne zveme všechny zájemce na posezení s hejtmanem Jihomoravského kraje, Ing. Stanislavem Juránkem, kdy se představí výstupy z festivalových workshopů, studenti Fakulty multimenilních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně předvedou svoje projekty, které během roku vznikaly na téma Město-místo pro člověka (projekce filmů), apod. Nedílnou součástí pátečního večera bude také exklusivní návštěva senegalských umělců Libasse Guye, Cirého Beyé, Kaolacka a dalších, kteří představí mezinárodní projekt občanského sdružení Africký dům a senegalské dance company JANT-BI, Senegal meets Prague. Vstup zdarma.

Sobotní dopoledne (25. 8. od 9.00) bude zahájeno jako již tradičně veřejnou prezentací neziskových organizací. Od 10.00 pak začne tanečně-bubenický workshop senegalského odborníka na hru na djembe Libasse Guye a členů senegalské dance company JANT-BI. Workshop je přístupný všem zájemcům (neomezeno věkem, ani zkušenostmi, vstup zdarma). Návštěvníci budou mít možnost zakoupit si originální africké výrobky. Od 14.00 zahájí hudební část programu velkolepá bubenická show první školy samby u nás Samba Tam-Tam Batucada’ Escola Praga, která odstartuje přehlídku kapel na hlavní stagi. Diváci uslyší hrát kapely Sto zvířat, Lenku Dusilovou, Davida Krause, Eggnoise, Jana Spáleného s ASPM, Jana Ponocného a jeho Circus Ponorka, kapelu Tam-Tam Orchestra, Nuck Chorris Gang či Plankton. Večer zpestří vystoupení senegalských umělců Cikao Baax Yaye a fire show. Sobotním programem bude provázet moderátor Aleš Juchelka.

Pro návštěvníky je připravena řada slev: již tradičně se za festivalové brány dostanou zdarma děti do +123 cm, početnější rodiny mohou využít slevy na Rodinný pas. Běžné vstupné (170,-) se vybírá až od začátku hudebního programu, do té doby je celý sobotní program zcela zdarma. V sobotu se návštěvníkům nabízí noční provoz koupaliště. Vstupenky lze zakoupit i v předprodeji.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.