Autogramiáda Zdeňka Pohlreicha
Vždycky jsem si myslel, že největším uměním je schopnost odejít včas. Pořad Ano, šéfe! asi určitě končí. Rád bych se s vámi podělil o svoje názory na podnikání v gastronomii a vzpomínky na nejlepší i nejhoršísituace z natáčení.
V knize najdete nejen fotografie a hlášky, ale hlavně mé nejoblíbenější recepty, které vám připomenou, že tohle řemeslo se dá dělat i dobře. Kuchyně Zdeňka Pohlreicha je inspirativní pro každého, kdo rád vaří a jí jídla, která chutnají.
je český šéfkuchař, gastronom a moderátor pořadů Ano, šéfe!, Na nože! a Šéf na grilu vysílaných televizí Prima.
Poté, co nesložil přijímací zkoušky na střední školu, nastoupil do učebního oboru kuchař. Vaření jej nejprve vůbec nebavilo. Po vyučení nastoupil do pražského hotelu Stop.
Na přelomu 70. a 80. let byl členem reprezentačního baseballového týmu. Po zájezdu do Nizozemska začal uvažovat o emigraci a v roce 1986 se k ní rozhodl. Realizoval ji o tři roky později.
Přes jeden rok strávil v Nizozemsku, poté odjel do australského Adelaide, kde mu v začátcích pomáhal strýc. Začal jako druhý kuchař v restauraci La Guillotine, v níž se později stal šéfkuchařem.
Po návratu z emigrace postupně pracoval na stejné pozici v Praze v hotelu Renaissance, Villa Voyta, Radisson SAS nebo Marriott. Od roku 2010 provozuje Café Imperial a Divinis. Café Imperial je podnik ve stylu prvorepublikových Grand Café. Divinis Ristorante je vedený v italském duchu, a to od nábytku přes pokrmy až po víno. Zdeněk Pohlreich mimo jiné také učí na Střední škole gastronomické a hotelové (SŠGH) v Praze.
Michael Šoták