Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/doc/www.informacezbrna.cz/www/wp-content/themes/covernews/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Léto a dým – divadelně-cirkusový průvod v režii LeGranda oživí Kohoutovice

  • V kohoutovických ulicích potkáte ve středu 22. 10. 2014 alegorické postavy na chůdách, lampiónový průvod, uvidíte jezdce na jednokolkách, žonglování s ohněm atd. – to vše na akci Léto a dým v režii brněnského Cirkusu LeGrando.
  • Začátek před ZŠ Pavlovská v Brně-Kohoutovicích v 18.00 – odtud průvod směřuje po Libušině třídě k pracovišti Legato na Stamicově ulici. Diváci nechť si vezmou lampiony, svíčky, pochodně, světýlka…

    Již po patnácté zveme na průvodové pouliční divadlo s názvem Léto a dým. Akce je symbolickým rozloučením se s létem a předáním vlády zimě. Průvod, ve kterém místní občané nesou svíčky, lampiony a pochodně, má tři zastavení, kde je k vidění široké spektrum prvků cirkusových a artistických disciplín – alegorické postavy na chůdách, akrobacii, pyroefekty, jednokolky, žonglování s ohněm atd. – spojené poetikou tzv. nového cirkusu v přízračné atmosféře podzimního kohoutovického sídliště.

    Průvod je v Brně Kohoutovicích velmi populární (pravidelně okolo 300 diváků) a účastní se ho všechny
    věkové kategorie. Jedná se o site specific projekt Cirkusu LeGrando, připravovaný každý rok v jiném duchu.

  • Cirkus LeGrando

    je prvním cirkusem pro děti a mládež ČR, je tvořen trenéry, dětmi ze zájmových útvarů a dobrovolníky, kteří se ve volném času věnují tzv. hobby-artistice. Pořádá výukové programy pro školy, příměstské tábory, dílny pro veřejnost a další akce. Své umění předvádí soubor trenérů na všech festivalech tzv. Nového cirkusu v bývalém Československu – Cirk Uff v Trutnově, Cirku´l´art v Bratislavě a na Letní Letné v Praze. Cirkus LeGrando je projektem Lužánek – střediska volného času.

  • Legato

    je střediskem pro volný čas dětí, mládeže i dospělých v Kohoutovicích a je pracovištěm Lužánek – SVČ. Nabízí smysluplné využití volného času pro všechny generace. Činnost a provoz podporuje ÚMČ Brno – Kohoutovice. V letech 2013-2014 prošla budova i areál zásadní rekonstrukcí a modernizací.

    Konrad Heczko

    Foto z minulých ročníků: archiv Cirkus LeGrando

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.