Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/doc/www.informacezbrna.cz/www/wp-content/themes/covernews/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Setkání lehokol 2010 – hurá do Uherského Brodu

  • Mezinárodní sraz přivítá rekordních 200 lehokolistů

    Letošní v pořadí již 9. ročník mezinárodního setkání lehokol se blíží mílovými kroky. Jeho pořadatel, uherskobrodská společnost AZUB Bike, již odkryla program této jedinečné akce, která se koná 9. – 12. září přímo v Uherském Brodě. Rekordní účast 200 lehokolistů povyšuje tento sraz na největší evropské setkání lehokol vůbec. Vítáni jsou ale samozřejmě všichni příznivci cyklistiky – ať té klasické, anebo alternativní.

    Sraz oficiálně začíná ve čtvrtek, na kdy je naplánována vyjížďka o délce asi 70 km. Vyráží se z kempu Nivnická riviéra směrem na Vápenky a Blatnici pod Sv. Antonínkem. Ti z účastníků, kteří mají rádi terény, si udělají off-roadový výjezd až na vrchol Javořiny. Po návratu zpět do kempu vyplní večer filmové lehokolové překvapení.

    Na pátek je připravena krátká zábavná navigační jízda a během odpoledne proběhne tříkolkový a hlemýždí závod v Uherském Brodě za sokolovnou. Samozřejmostí je i spanilá jízda od 16 hodin s fotografováním na brodském náměstí. Na páteční noc organizátoři chystají projížďku z kempu do centra Uherského Brodu a zpět o délce cca 12 km, na níž se vybavte čímkoli, co svítí a hraje. Půjde totiž o Páteční noční světelně zvukovou vyjížďku „Friday Night Sound and Light Ride“ a ta musí proběhnout ve velkém stylu!

    V sobotu se další vyjížďkou z kempu všichni účastníci srazu přesunou na místa, kde žili první obyvatelé Moravy. V rámci tohoto výletu je možné navštívit Archeoskanzen v Modré a katedrálu na Velehradě. Sobotní večer zpříjemní nejprve vyprávění Honzy Gally o tom, jak se s manželkou vypravili do Himalájí na lehokole, a po něm zahraje cimbálová muzika.

    Letošní setkání lehokol zakončí nedělní rychlostní závody na trase Nivnice – Suchá Loz.

    Setkání lehokol se stalo tradičním každoročním svátkem všech příznivců a majitelů lehokol, jejichž počet neustále stoupá. O tom svědčí i rok od roku se zvyšující počet účastníků setkání. Letos se v Uherském Brodě očekává 200 lehokolistů, několik desítek dalších cyklistů na skládacích anebo klasických kolech a mnoho dalších příznivců alternativní cyklistiky.

  • O společnosti Azub Bike

    Společnost Azub Bike už od roku 2001 přináší zákazníkům v České republice a na Slovensku kola a další cyklistický sortiment, který není na našem cyklistickém trhu zaběhlý. Je oficiálním distributorem skládacích kol Dahon, kterých se ve světě prodalo už přes dva miliony. Součástí jejího sortimentu jsou dále lehokola, dětské vozíky, dětské tažné tyče, ale i kožené sedačky Brooks a spoustu dalších nekonvenčních produktů.

    Kateřina Zezulová, public relations

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.