Kašparova brněnská polívka

  • Pět únorových večerů bude v Divadle Bolka Polívky patřit druhému ročníku festivalu Kašparova polívka. Od 21.-25. 2. 2013 bude k vidění pět inscenací pražského divadelního spolku Kašpar. Vedle klasických příběhů, jako je Cyrano, Havlova jednoaktovka Audience nebo Něžná je noc, jenž je adaptací Dostojevského románu Zločin a trest, můžete vidět i komedii Taneční hodina, v níž se dozvíte, co dělají ženy, když muži a děti spí… Pětici uzavírá hra pro děti i dospělé Mikulášovy patálie s podtitulem Děti, vezměte svoje rodiče do divadla!

    „Kašparova polívka byl původně jen nápad a jsem rád, že se z nápadu stává tradice,“ uvedl k druhému ročníku festivalu ředitel Divadla Bolka Polívky Ladislav Krapek.

    Přehled představení v Divadle Bolka Polívky

  • Taneční hodina – „… když děti a muži spí, ženy tančí…“ Hra Astrid Saalbachové je o odvaze tančit, o tom, že tanec nepatří jen „vyvoleným“, ale všem, kdo mu je jen trochu ochoten dát čas, pot, krev a slzy. Režie: Alexandr Minajev, hrají: Eva Elsnerová, Milena Steinmasslová, Martina Prášilová, Eliška Mesfin Boušková, Alena Doláková, Jitka Nerudová, Lenka Hušková, Jelena Juklová, Veronika Němcová.

    21. února v 19.00

  • Cyrano – Silný příběh o opravdové lásce, hrdosti a přátelství a podmanivá hudba Michala Pavlíčka, jež dojímá až k slzám! „Svůj širák odhazuji v dáli a s grácií… Jak známo, velký nos velkého ducha značí…“ Příběh, který rozhodně nezestárnul. Autor: Edmond Rostand, režie: Jakub Špalek, hrají: Martin Hofmann, Eva Elsnerová, Marko Igonda, Jan Jankovský, Lukáš Jůza, Pavel Lagner, Aleš Petráš, Zuzana Onufráková.

    22. února v 19.00

  • Audience – jednoaktovka – V kanceláři jednoho pivovaru sládek a Vaněk společně zjistí, že je to všechno na hovno. To jsou paradoxy, co?! Autor: Václav Havel, režie: Jakub Špalek, hrají: Jan Potměšil, Tomáš Karger.

    23. února 17.00

  • Něžná je noc – Adaptace příběhu Marmeladova z románu Zločin a trest a povídky Něžná F. M. Dostojevského. Režie: Patrik Hartl, hrají: Marika Šoposká, Martin Hofmann.

    23. února ve 20.00

  • Mikulášovy patálie – Příběhy ze života malého Mikuláše a jeho povedených kamarádů. Autor: René Goscinny, režie: Filip Nuckolls, hrají: Matouš Ruml, Petr Lněnička, Lukáš Jůza, Václav Jakoubek, Zdeněk Charvát, Marek Němec, Milena Steinmasslová, Pavel Lagner.

    24. a 25. února v 17.30

    Michal Adamík

    Foto: divadelní spolek Kašpar

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.