DANCE FLOW roztančí Lužánky

Vyznavači pouličních tanečních stylů se mají opravdu na co těšit. V sobotu 15. května vypukne druhý ročník taneční soutěže DANCE FLOW. V brněnském parku Lužánky čeká návštěvníky opravdu pestrá podívaná na celé odpoledne. Kromě řady tanečních vystoupení a zajímavých exhibic se mohou těšit i na Skate fest 2010, který se bude konat ve stejnou dobu na hlavní promenádě.Soutěžit se bude po dvojicích ve dvou kategoriích street dance a break dance formou soubojů tzv. „battlů“, při kterých se taneční páry budou snažit zaujmout svým stylem a předvést ty nejlepší a nejoriginálnější prvky. Rozhodovat o postupu a hodnotit výkony bude porota zastoupená zkušenými tanečníky i náhodně vybranými diváky. Taneční akce má podtitul „open air“, což napovídá, že se uskuteční venku pod širým nebem a bude divácky volně přístupná. Stejně tak soutěž je otevřená, což znamená, že nejsou žádná kritéria pro registraci a přihlásit se může kdokoliv. Startovné na dvojici je 150,- Kč a pro vítěze jsou připraveny věcné ceny v hodnotě 20 000,- Kč od Horsefeathers a Big energy shock.

„Akrobatické prvky, točení na hlavě a další triky jsou typické pro break dance neboli bboying. Street dance je obecný název pro pouliční tanec zahrnující všechny styly jako popping, locking, hip hop new style a house dance.“, přibližuje rozdíl jednotlivých kategorií Zuzana Drápelová z centra volného času Legato, které akci pořádá.

Zájemci se mohou do battlů registrovat od 14:00 v den závodu nebo na internetu – www.danceflow.cz . V 15:00 se rozběhnou v obou kategoriích tzv. „dema“. Každá přihlášená dvojice ukáže krátkou sestavu, na základě níž se rozhodne o postupu do samotné soutěže. Na 16:30 je naplánován začátek battlů, které se budou prolínat s tanečními exhibicemi a vyvrcholí finálem nejlepších dvojic v 19:30.  Pro návštěvníky si organizátoři připravili řadu diváckých soutěží, doprovodných akcí ,stánky s občerstvením i odpočinkovou zónu.

„Battly se budou odehrávat v megastanu, takže ani špatné počasí nám akci nenaruší. Přijďte si navzájem omrknout taneční styly, zabattlit si, podpořit svého favorita a hlavně se pobavit.“ , lákají pořadatelé.

After party proběhne od 21h v klubu Fantomas na Kolišti 3. Na programu bude kromě live DJs i promítání skate videí, taneční exhibice a několik soutěží.

Zuzana Drápelová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.