Dobrovolníci obdrželi Cenu Hnutí Brontosaurus

Za přínos v oblasti dobrovolnické práce mladých lidí pro naše přírodní a kulturní dědictví byly letos uděleny tři Ceny Hnutí Brontosaurus.
Toto ocenění udělovala Rada Hnutí Brontosaurus při příležitosti 35 let činnosti organizace. Získali je Jan Křivonožka za práci s dobrovolníky v Beskydách, Barbora Odložilová za činnost pro děti i přírodu na Jesenicku a Pavel Jeřábek za dlouholetý přínos péči o naši přírodu v Praze a okolí.
Ceny Hnutí Brontosaurus byly předány na slavnostním večeru na Dortu pro Brontosaura. Tento malý festival nekonzumního životního stylu se konal od 25. do 28. září v archeoskanzenu v Modré u Velehradu. Během prodlouženého víkendu akci navštívilo na 500 lidí – převážně mladých dobrovolníků, členů Hnutí Brontosaurus, příznivců a četných hostů.
Kromě ocenění dobrovolníků Cenou Hnutí Brontosaurus byly na této akci vyhlášeny i výsledky soutěže ekovtipů Ekofór či nejlepší členové Brontosauřích dětských oddílů, tzv. “Brďáci či Brďačky roku.” Tento titul v letošním roce získala v kategorii mladších Anežka “Ažka” Žádníková z BRĎO Gingo Tišnov a v kategorii starších Leona Helešicová z Brďo Sněženky z Moravské Nové Vsi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.