Lidé již vrátili do brněnské IKEA 52 % stromků, přispívají tak k ochraně životního prostředí

  • Brňané se zbavují vánočních stromečků ekologickou cestou, za první dva lednové týdny jich vrátili do obchodního domu IKEA 3 390. Tyto stromky budou šetrně zpracovány a využity jako zdroj energie. Švédská společnost se navíc zavázala, že za každý stromeček prodaný před obchodním domem vysadí jeden nový. Před Vánocemi IKEA Brno prodala 6 500 stromků, což je o 1500 kusů více než předcházející rok.

    Společnost IKEA v rámci ekologických aktivit nabízí zákazníkům možnost ekologicky zlikvidovat vánoční stromeček. Po předložení dokladu o koupi stromku v obchodním domě navíc zákazníci získají slevu v hodnotě 400 Kč na další nákup. Speciální akce proběhla poprvé v loňském roce, kdy lidé z jihomoravského regionu vrátili celkem 3 239 stromků. Za první dva týdny akce byla zatím vrácena polovina všech prodaných stromků, což je o 15 % více než loni za stejnou dobu. Lidé mohou stromky do brněnské IKEA vracet až do 28. ledna 2011.

    „Stromky mohou lidé odevzdávat do kontejnerů před nákupním centrem. Všechno sebrané dřevo bude poté sešrotováno a zdarma, pouze za odvoz poskytnuto na výrobu biomasy,“ sdělila Dagmar Juřičková, marketingová manažerka IKEA Brno. „Součástí environmentálních aktivit je rovněž vysazování nové sazenice stromu za každý prodaný. Proto mě těší, že tentokrát byl o předvánoční prodej stromků obrovský zájem a můžeme tak přispět k ochraně životního prostředí,“ doplnila Juřičková.

    Společnost IKEA přislíbila, že za každý prodaný vánoční stromeček vysadí jeden nový v českých lesích, čímž přispěje k ochraně životního prostředí. V rámci kampaně bude letos vysazeno celkem 25 500 sazenic ohrožených druhů stromů. Z celkového počtu bude 15 000 kusů vysazeno na Liberecku, dalších 6 000 kusů na jižní Moravě a 4 500 kusů na Svitavsku v oblasti Bílých Karpat. Na sázení stromů se budou bezprostředně podílet zaměstnanci ze všech obchodních domů IKEA v České republice.

    „Ve spolupráci se společností IKEA vysadíme do pečlivě zvolených lokalit sazenice ohrožených druhů. Tyto sazenice stromů budou zvoleny v návaznosti na přirozenou skladbu místních dřevin a vysokou schopnost i procento uchycení,“ uvedl Martin Benda z občanského sdružení Čmelák, které ve spolupráci se společností IKEA zajišťuje vysázení stromů.

  • O obchodním domě IKEA Brno

    Obchodní dům IKEA Brno nabízí svým zákazníkům kvalitní a designový nábytek vystavený na 24 375 m² prodejní plochy, je tak největším z center IKEA v České republice. Nachází se v areálu AVION Shopping Parku, který patří mezi nejnavštěvovanější nákupní zóny jihomoravské metropole. IKEA Brno nabízí svým zákazníkům 57 předváděcích pokojů, jež poskytují atraktivní inspiraci pro pohodlné a účelné bydlení. Návštěvníci obchodního domu mohou navíc navštívit restauraci s 600 místy nebo využít nový dětský koutek Småland.

  • O společnosti IKEA Group

    Obchodní domy IKEA najdete ve více jak 44 zemích světa. Většina z nich patří do IKEA Group (držitel licence). V IKEA Group jsou sdruženy všechny provozní jednotky IKEA – skupina průmyslových společností Swedwood, divize odpovědná za distribuci a skladování a dále společnosti, které vlastní obchodní domy IKEA v nejrůznějších zemích celého světa.

    Dagmar Juřičková

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.