Občanské sdružení Stop přehradě odstartovalo petiční akci

Proti záměru výstavby přehrady na Libochovce a dalších nádrží na Tišnovsku je zaměřena petice, kterou dnes zahájilo občanské sdružení Stop přehradě. Navazuje tak na zahájení informační kampaně, související s požadavkem Povodí Moravy na územní rezervu a výhledovou výstavbu přehrady v údolí řeky Libochovky (viz www.stopprehrade.cz).

Členy petičního výboru jsou Jan Beránek z Újezda u Tišnova, RNDr. Jana Koudelová, (občanské sdružení Za sebevědomé Tišnovsko), Mgr. Zdeňka Dohnálková (městská zastupitelka Tišnov), MUDr. Jana Jeřábková (starostka obce Skryje) a Ing. Josef Pohanka (starosta obce Újezd u Tišnova).

„Petici je možné najít na internetových stránkách www.stopprehrade.cz, poskytneme ji k dispozici i obecním úřadům v okolí a naši dobrovolníci ji budou roznášet i po dalších místech v regionu. Prosíme každého, komu není lhostejná budoucnost regionu a krásné přírody Tišnovska, aby svým podpisem naše snahy podpořil,“ říká člen petičního výboru Jan Beránek.

Petice se obrací na Povodí Moravy, krajský úřad v Brně a odbory životního prostředí a územního plánování v Tišnově. Žádá tyto instituce, aby upustily od požadavku na stanovení územní rezervy pro přehrady v územních plánech obcí a aby podnikly všechny potřebné kroky k vypuštění těchto projektů z příslušných dokumentů, zejména tzv. směrných vodohospodářských plánů.

Jan Beránek dodává: „Naše iniciativa vznikla s cílem upozornit na plíživé riziko prosazení výstavby nesmyslné přehrady na Libochůvce, kterému chceme zabránit. Ukazuje se ale, že jde o mnohem víc. Ve skutečnosti je v dokumentech, které Povodí Moravy nyní prosazuje do územních plánů obcí, takových nádrží na Tišnovsku hned několik. Jedna další je třeba hned v sousedním údolí na řece Loučce ve Skryjích. Nejde přitom o opatření proti povodním, ale o pozůstatky komunistických megalomanských plánů na budování vodních zdrojů a regulaci řek.“

Kontakt: Jan Beránek, tel.: 604 207 305, email: jan.beranek@ecn.cz, http://www.stopprehrade.cz

STOP PŘEHRADĚ!
www.stopprehrade.cz

  • Šetrný rozvoj venkova namísto budovatelské megalomanie.
  • Chceme uchránit krásnou a čistou krajinu pro naše děti.
  • Zachraňme údolí Libochůvky před zbytečným zatopením.
  • Pošlete dopis úřadům, podepište petici, protestujte.

2 thoughts on “Občanské sdružení Stop přehradě odstartovalo petiční akci

  1. To je fakt , je to jako rez! Po 17-ti letech a tyto nápady , to už ani v Číně a v Korei nědělají! Domnívám se , že část naší společnosti ještě spí , nebo zaspala a nedej Bůh , snad bdí !
    To je havárka! Přeji dobrou mysl a na shledanou v lepších časech!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.