Petice za lepší recyklační služby v Brně

Brno třídí a recykluje pouhých 16 % komunálních odpadů. Přitom třeba v Hradci Králové je to dvakrát a v rakouském Grazu třikrát více. Hlavní překážkou jsou špatné recyklační služby. Zatímco popelnice stojí před každým domem, k nádobám na tříděný odpad musíme v Brně chodit v průměru 250 metrů daleko. Navíc většinou nemáme možnost třídit kompostovatelný odpad, který tvoří více než třetinu hmotnosti popelnic. Více…

2 thoughts on “Petice za lepší recyklační služby v Brně

  1. To je svatá pravda , ale lidi to nikdy nikdy neučil a tak to ani nedělají. Zde vidím největší problém – osvěta . Nedovedu si představit , že v nádobách budou odpady pomíchané nebo netříděné , protože někteří lidé to udělají i chválně, odvoz to odmítne. Co pak ? To zůstane na ulici před domem? Kdo zjistí viníka? Prostě nejdříve osvěta , osvěta a osvěta. Potom ihned město , které se musí postarat o perfektní služby , kontejnery skoro na každém rohu a pravidelný perfektní odvoz. Těch málo jedinců co zbadou si ostatní pohlídají. Pak to bude možná fungovat.

  2. Osvěta je velmi důležitá ale když chybí služby tak je k ničemu. Skutečně má smysl brňanům osvětou vysvětlovat jak správně třídit zelený odpad (zahradní a kuchyňské odpady) a co vše patří do kontejneru na směsné plasty, když v Brně není jediný kontejner na zelený odpad ani na směsné plasty?
    Navíc nejlepší osvětou jsou u nás peníze. POkud budou všichni platit stejně, těžkou budou dělat něco navíc…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.