Přestavba ŽUB trpí od počátku nedostatky

Antimonopolní úřad zrušil veřejnou zakázku v hodnotě 45 milionů korun v souvislosti výstavbou odstavného nádraží. Ta má být prvním počinem, jímž se zahájí přestavba brněnského železničního uzlu. Správa železniční dopravní cesty podle Úřadu na ochranu hospodářské soutěže nestanovila správně podmínky při výběru vítězné firmy. Proto bude muset řízení opakovat.

Ondřej Liška, lídr Strany zelených
pro volby do sněmovny k tomu dodává:

„Zahájení přestavby brněnského železničního uzlu se opět o několik měsíců zdrží. Potvrzuje se, že příčinou zpoždění jsou chyby, kterých se prosazovatelé projektu dopouštějí ve snaze co nejdříve stavbu zahájit, a tím umlčet věcnou kritiku. Kdyby byl projekt od začátku připravován otevřeně s účastí veřejnosti, k takovým chybám by pravděpodobně nedocházelo. Současný vývoj však tragikomicky dává kritikům za pravdu.“

„Zatímco zelení usilují o otevřené posouzení projektu a jeho důkladnější přípravu, město i přes nedotaženost tlačí na jeho zahájení. Pokud bude město pokračovat tímto diletantským způsobem, jakým realizaci zahájilo, není konec přestavby ani na dohled. Rozumnější by bylo využít čas, který zbývá do předložení detailní žádosti o financování z evropských fondů, k důkladnému a neideologickému posouzení celé koncepce přestavby uzlu.“

Výstavba první části odstavného nádraží, která dle harmonogramu měla začít na podzim 2006, nijak nepředurčuje polohu budoucího hlavního vlakového nádraží. Je to stavba, kterou plně podporuje i Strana zelených.

Ondřej Liška
Vedoucí kandidátky Strany zelených pro parlamentní volby
Kontakt: 777 140077, ondrej.liska@zeleni.cz

1 thought on “Přestavba ŽUB trpí od počátku nedostatky

  1. To snad není pravda , to je zlý sen!?! Tak ti naši odborníci přes dopravu snad nedají pokoj !! Pro Boha když něčemu nerozumím , tak se buď slušně zeptám , nebo mlčím a abych neby za buldozera , tak raději mlčky odejdu. Už aby byly volby , ale mám obavu , že odborníci přes dopravu jsou všude , tím je Brno známé , také to tady tak vypadá!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.