RozVerky Ekologického institutu Veronica

  • Aktuální RozVerky obsahují: Poslední místa na netopýří noc!; Nominace kandidátů na Výroční cenu Nadace Veronica; Ekologický právní servis má malého EPSíka; Ekologická poradna: Veronica vydala publikaci o výfukových plynech; Zveme Vás; Zvou Vás jiní; Přijďte nám pomoci; Nabídka zaměstnání

  • 1. Poslední místa na netopýří noc!

    4. září proběhne již 14. evropská noc pro netopýry – ve vstupním areálu jeskyně Výpustek u Křtin v Moravském krasu. Můžete se těšit na prohlídku jeskyně, povídání o netopýrech i pozorování živých netopýrů. Máte-li zájem svézt se do sloupských jeskyní naším netobusem, zajistěte si včas místenku v Ekologické poradně Veronica – tel. 542 422 750.

  • 2. Nominace kandidátů na výroční cenu Nadace Veronica

    Do 30. září můžete zasílat své nominace na kandidáta Výroční ceny Nadace Veronica za rok 2009. Pravidelně je udělována pedagogům, kteří svou dlouhodobou činností nebo mimořádným projektem výrazně přispěli k ekologické výchově. Podrobnější informace u Zuzany Galle – mob. 776 662 688.

  • 3. Ekologický právní servis má malého EPSíka

    Ekologický právní servis otevřel v centru Brna na Dvořákově 13 EPSík – dětský koutek s pracovnou pro rodiče. Zajišťuje hlídání dětí 3 hodiny denně v předem určeném čase, pro zaměstnance a zaměstnankyně neziskových organizací zdarma. Dětský koutek vznikl v rámci projektu Slaďování rodinného a pracovního života zaměstnanců NNO.

  • 4. Ekologická poradna: Veronica vydala publikaci o výfukových plynech

    Výfukové plyny vozidel jsou vážným problémem, jak popisuje publikace MUDr. Miroslava Šuty o škodlivých látkách a jejich účincích na zdraví a životní prostředí. Nechybí slovníček odborných termínů a kapitola věnovaná dopravě a skleníkovým plynům. Ke stažení na http://www.veronica.cz/?id=128&i=83, ke koupi na Veronice nebo přes e-obchod http://www.veronica.cz/?id=4&i=553&id_kat=0

  • 5. Zveme Vás
  • 7.–8. září – Přírodní zahrady bez hranic – Brno, Valtice, Tulln (Rakousko)

    Do 1. září ještě přijímáme přihlášky na dvoudenní vzdělávací seminář s exkurzí do inspirativních přírodních zahrad. Pro ekoporadce, zainteresovnou veřejnost i prosté milovníky zahrad.

  • 10. září – vernisáž Historie a krásy lužních lesů jižní Moravy – 17 hod. – Panská 9

    Fotografická výstava autorů Jarmily Kocourkové, Miloše Spurného, Viktora Hoška, Jana Haladyho, Otakara Pražáka, Stanislava Krejčíka, Davida Mahovského a Filipa Šálka. Historické obrázky lužních lesů a řeky Dyje pod Pálavou před vybudováním vodního díla Nové Mlýny se prolínají s fotografiemi současné fauny, flóry a krajiny lužního lesa.

  • 23. září – seminář Hospodaření s vodou v urbanizované krajině – Zlín

    Seminář je zaměřen na kořenové čistírny odpadních vod, zasakovací a zadržovací opatření, využívání srážkové a šedé vody v domech a bytech a související legislativu. Určen je zejména pro zástupce veřejné správy, vítáni jsou i další zájemci, je nutné se předem přihlásit.

  • 26. září – Jablečná slavnost – Hostětín

    Tradiční oslava jablek, řemesel a kultury. Čeká vás řemeslný jarmark, přehlídka jablečných moučníků, ovocnářské a ekologické poradenství, výstavka starých odrůd ovoce, hudba, hry pro děti i dospělé, divadlo.

  • 30. září – 1. říjen – seminář Pasivní domy – Zlín, Vsetín

    Chcete vědět na co se při stavbě zaměřit, jaké jsou nové trendy ve stavebnictví? Seminář je určen pro všechny, kteří se zajímají o úspory energií nebo uvažují o stavbě či rekonstrukci domu a chtějí výrazně snížit náklady na vytápění.

  • 1.–2. října – Brněnský Biojarmark

    Tradiční biojarmark na Zelném trhu spojuje přímou cestou ekofarmáře se zákazníky, kteří hledají kvalitní, čerstvé a zdravé potraviny. Přijímáme přihlášky zájemců o prodej.

  • 3. října – solární seminář – Hostětín

    Nechejte i vy pracovat slunce pro sebe! Seminář o možnostech využití solární energie v domech a bytech. Info hana.machu@veronica.cz, tel. 572 630 670

  • 11.–12. listopadu – Udržitelná energie a krajina

    Mezioborová konference otevřená všem, kdo se zajímají o udržitelnou energii a krajinu – studentům, doktorandům, pedagogům, profesionálům i laikům. Prodloužili jsme termín pro přihlašování do 24. září.

  • 6. Zvou Vás jiní
  • 28. srpna – Mezi horami – muzeum Na Mlýně, Dolní Němčí – 15 hod.

    ZO ČSOP Pantoflíček a Ornitologický kroužek zvou na ochutnávku a ukázku výroby švýcarského sýra a alpského schnapsu s alpskou rodačkou Doris Windlin. Mykologický kroužek předvede bělokarpatské houby a nabídne hřibové speciality. Můžete zakoupit výrobky Tradice Bílých Karpat a hostětínské mošty. Sobotní odpoledne zpestří ptačí park. Pro dotazy je k dispozici Petr Slinták, arteas@centrum.cz, mob. 776 687 800

  • 3. září – Den otevřených dveří přírodovědné stanice Kamenáčky – 13–17,30 hod.

    Otevřena bude expozice zvířat, zahrada i výstava obrázků Malovaná zahrada. Výtvarníci z celého Česka pod záštitou Společnosti umělců Trium Brno připravili i prodejní výstavu, jejíž výtěžek bude věnován na krmivo pro zvířátka stanice. Zve DDM JUNIOR (zastávka tram. č. 13 Dělnický dům, vchod naproti vchodu do ZŠ Kamenáčky).

  • 3.–5. září – Stavění ze slámy, hlíny a dřeva – Přerov

    O.s. BAOBABY zve tentokrát na stavbu Libora Pokorného v Přerově. Přihlášky zasílejte na ViktorKarlik@seznam.cz, tel. 608 705 477.

  • 15. září – Lesní mateřské školy a školní zahrady a hřiště v přírodním stylu – Praha – 9–16 hod.

    MŠMT a MŽP zvou pedagogy a zřizovatele mateřských škol na seminář, který představí koncept lesních mateřských škol s ohledem na podmínky v ČR. Zaměří se i na i dětská hřiště a zahrady v přírodním stylu (příklady dobré praxe z Německa). Organizuje APUS, tel: 724 159 899 a 724 159 870, ekoskolky@apusos.cz

  • 19. září – Exkurze na ekofarmy

    Navštívte s Rezekvítkem dvě rodinné farmy, kde se hospodaří s velkým nadšením a láskou. Pohladíme si domácí zvířata i nakoupíme zeleninu.

  • 30. září – Exkurze do kompostárny

    Rezekvítek představí moderní způsoby zpracování biologicky rozložitelného odpadu v Brně, které mohou inspirovat i běžné občany.

  • 8.–9. října – Děti a zahrady – Krems na Dunaji, klášter Und

    Jaké pozitivní vlivy mají zahrady na vývoj dětí a mládeže? Na co je třeba dbát při utváření zahrad, aby byly atraktivní pro mladou generaci? Jak lze zahradnickou činnost vhodně integrovat do běžného dne školního a školkového dítěte? Na tyto otázky odpoví mezinárodní konference v rámci projektu Přírodní zahrady bez hranic. Přihlášky přijímají Chaloupky, o.p.s., Iveta.machatova@chaloupky.cz, tel.: 731 440 922

  • do 31. října – Soutěž s Arnikou

    Co víte o znečištění řek?, ptá se soutěžní kvíz Arniky. Je součástí projektu Voda živá a stejně jako nová soutěž Fotíme vodu je určen všem, kdo se zajímají o životní prostředí a vodu zvlášť.
    Výherci obdrží výpravné knihy s fotografiemi exotické i naší přírody od nakladatelství Academia.

  • 7. Přijďte nám pomoci
  • Obchod Nadace Veronica uvítá dobrovolníky

    Nadace Veronica hledá prodavající, pomocníky pro přípravu a přepravu zboží, nadšence, kteří by chtěli pomáhat s přípravou komunitních aktivit navazujících na činnost obchodu, případně s organizováním sbírek darů pro obchod. Pracovní doba dle dohody, věk nehraje roli. Kontakt Zuzana Galle – mob. 776 662 688

  • 24.–26. září 2010 – Jablečný víkend – Hostětín

    Pro všechny dobrovolníky, kteří nám chtějí pomoci s přípravou a realizací Jablečné slavnosti. Můžete se hlásit už nyní – buď na přípravný víkend, nebo jen na nedělní výpomoc při slavnosti. Bez vás by to nešlo, za pomoc předem děkujeme! Přihlášky hana.machu@veronica.cz, tel. 572 630 670

  • 30. září – 2. října – Brněnský Biojarmark

    Pro všechny dobrovolníky, kteří nám chtějí pomoci s přípravou a realizací tradičního biorynku. Těšíme se na Vás! Hlaste se prosím na veronica@veronica.cz, tel. 542 422 757

  • 8. Nabídka zaměstnání

    Program Strom života Nadace Partnerství hledá nového vedoucího jako zástup za mateřskou dovolenou. Naším ideálem je člověk vzdělaný v oboru (zahradnictví, lesnictví, příp. ekonomie), spolehlivý, komunikativní, pracovitý… však to znáte.

    RozVerkypřihláška k odebírání

    Ekologický institut Veronica, pracoviště: Panská 9, 602 00 Brno, tel.: 542 422 750, veronica@veronica.cz

    pracoviště: Centrum Veronica, Hostětín 86, 687 71 Bojkovice, tel. 572 630 670, hostetin@veronica.cz

    Poradna v Brně otevřena: po-čt: 9-18, pá: 9-14

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.