RozVerky z 29. prosince 2010

  • Ekologický institut Veronica je na Facebooku! Nové RozVerky obsahují PF 2011, informace o časopisu Veronica, pozvánku na zimu do Hostětína, nabídku na publikace v ekologické poradně a pozvánku na akce.

  • PF 2011

    Vážení a milí!

    Děkujeme Vám za spolupráci, pomoc a přízeň, přejeme Vám vše dobré do nového roku a těšíme se na setkávání s Vámi.
    Váš Ekologický institut Veronica

  • Časopis Veronica – umíme číst v přírodě a krajině

    V posledním letošním čísle se dočtete o umění krajiny i umění jejích básníků, najdete zde pár poznámek ještě k roku biodiverzity, ekoradu, čím nahradit posypovou sůl, pozvání do přírodního parku Třebíčsko.

    Pro nové předplatitele jsme přichystali zajímavé bonusy – vstupenky na výstavu, publikace či průvodce naší nejvzácnější přírodou. K odběru časopisu Veronica v roce 2011 se jednoduše přihlásíte zde.

  • Na zimu do Hostětína

    26.–27. února – Bohatství sadů – Hostětín

    Konference pro všechny, kdo se zajímají o vytváření a údržbu sadů, zemědělství, ovocnářskou úrodu a její zpracování. Konference navazuje na tradiční ovocnářství v Bílých Karpatech a chce nastínit jeho další možný vývoj.

    Last minute nabídka ekopobytu Udržitelný rozvoj všemi smysly

    Přijeďte k nám se svou třídou na 3–5 denní pobytový program v období leden–březen 2011 za snížené ceny!

  • Ekologická poradna: v teple a suchu studujte nové vodní publikace

    Ekologický institut Veronica ve spolupráci s týmem odborníků pod vedením Miloše Rozkošného vydal publikaci
    Domovní čistírny odpadních vod s informacemi o čištění odpadních vod jednotlivých či menších skupin domů. Porovnává domovní strojní (balené) a domovní kořenové čistírny odpadních vod, seznamuje s legislativním rámcem, principy přírodního čištění odpadních vod, využíváním vyčištěných odpadních vod, vsakováním a bezodtokovými systémy. Vše zpřehledňují názorné nákresy, fotografie a mile doplňují ilustrace Rostislava Pospíšila.

    Přírodní čištění vody – doplněné a aktualizované vydání původního titulu Ekologického institutu Veronica „Voda a krajina“ vymezuje základní pojmy přírodního čištění odpadních vod a představuje modelový příklad – obecní kořenovou čistírnu odpadních vod v Hostětíně. Doplněno četnými fotografiemi, tabulkami a nákresy a odpověďmi na časté otázky. Publikaci doporučujeme všem, kteří uvažují o přírodním čištění vody ve své obci nebo v její části. Inspiraci zde najde i odborná veřejnost.

  • Zveme Vás do Brna

    11. ledna – seminář Ochrana ovzduší a klimatu v obcích – 14.00 –18.30 hod.

    Na semináři v kavárně Trojka, Dominikánská 9 se na vás těší: Miroslav Šuta (znečišťující látky z dopravy a jejich zdravotní účinky), Miroslav Patrik (možnosti omezování znečištění ovzduší dopravou ve městech), Yvonna Gaillyová (ochrana klimatu ve městech) a Jan Hollan (umělé osvětlování ve městech a světelné znečišťování). Na závěr exkurze – světelné safari v centru města!

    Seminář se koná s podporu SFŽP a MŽP.

    11. ledna – Setkání přátel přírodních zahrad – 17–19 hod.

    Jak vytvořit na zahradě přírodní jezírko, aby bylo výhodné pro vás, rostliny i živočichy. Přednáší Čestmír Holuša, zahradní architekt a lektor permakultury.

    11. ledna – Rudé moře (Egypt, Sinaj) – 17–19 hod.

    Cestopisná přednáška Přírodovědného klubu: o své cestopisné zážitky se s námi podělí entomolog a potapěč Jiří Kolíbáč.

    20. ledna – Přírodní infrastruktura – ÚSES (Zelený čtvrtek) – 17–19 hod.

    Diskuse u kulatého stolu na téma ÚSES v novém územním plánu města Brna.

    až do 21. ledna – Kouzlo starých stromů – Brno, Dům ochránců přírody, Panská 9

    Výstava perokreseb Vladimíra Lepše, které vznikaly jako dokumentace při mapování a měření starých stromů, které provádí Jaroslav Michálek z muzea v Sokolově.

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.