Večer s BIO


Povídání s Kateřinou Kotáskovou z Hnutí DUHA o biopotravinách, v čem jsou jiné, odkud pocházejí, co to znamená, když se řekne jídlo z blízka. Diskuse nad otázkou, proč je v Česku málo českých biopotravin.

Akce se uskuteční v úterý 19. září 2006 od 18:00 v nových prostorách Nezávislého sociálně ekologického hnutí – NESEHNUTÍ na ulici tř. Kpt. Jaroše 31, Brno.

Součástí besedy bude i projekce dvou tematických filmů:

Opravdová cena jídla (USA)
Pojďte s námi do supermarketu, kde se prodává za ceny, které odpovídají skutečným nákladům výroby potravin. Budete mít alespoň na rohlík? A co učiní rodinka, aby nezůstala o hladu?

Dobrou chuť (ČR)
Zamyšlení nad konkrétními i obecnými souvislostmi jídla a stravování. Ve filmu hovoří nejen odbornice na správnou výživu, ale také ekolog, sociální psycholog či třeba představitelka novodobého fenoménu biopotravin. Ponouká k přemýšlení nad tím, do jaké míry, co, jak, proč a s jakými osobními a společenskými důsledky vlastně jíme.

Již od 16:00 můžete na stejném místě navštívit knihovnu NESEHNUTÍ s více než 600 tituly z oblasti ekologie, lidských práv, feminismu a práv zvířat. K dispozici Vám bude také široké spektrum informačních materiálů
od českých ekologických a lidskoprávních organizací.

NESEHNUTÍ Brno, tř. Kpt. Jaroše 31, BRNO 602 00 e-mail: brno@nesehnuti.cz; www.nesehnuti.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.