Cestovatelský festival GO KAMERA slaví 12. narozeniny

Festival cestovatelských filmů GO KAMERA slaví v nadcházejícím ročníku již dvanácté narozeniny. Každoročně přitahuje milovníky cestování, fotografy, filmaře, vodáky, horolezce, potápěče i dobrodruhy, i letos tomu nebude jinak. Festival není doménou pouze „cestovatelů“. Svými filmy, fotografiemi a zážitky z cest se představují i polárníci, novináři, režiséři, spisovatelé, hudebníci a další osobnosti společenského života. I tento rok jsme připravili více než dvě desítky atraktivních besed a promítání.

Festival je doprovodným programem veletrhu cestovního ruchu GO a REGIONTOUR. Veřejnosti je přístupný v Kongresovém centru na brněnském výstavišti. Vstupenky jsou k dispozici na místě.

Filmy, fotografie a knihy o cestování
12. ročník
Kongresové centrum BVV Brno

Festival GO KAMERA je dnes největším cestovatelským setkáním v Čechách i na Slovensku. Ve čtyřdenním bloku přednášek a promítání se představí nejzajímavější osobnosti. Na rozdíl od jiných akcí a festivalů, GO KAMERA je hlavně o skutečném setkávání. Filmaři jsou přítomni projekci, po filmu následuje vždy beseda. Návštěvníci festivalu mají možnost položit dotazy svým oblíbencům i slavným „hvězdám“. (Diskuse může být někdy ještě poutavější a přínosnější než prezentovaný film…) To je další bonus akce. Živá setkání a debaty na živo!

Program GO KAMERA 2009

  • Projekce filmů, diapozitivů, lektorské promítání a besedy s autory
  • Soutěž amatérských filmů
  • Soutěž cestovatelských publikací
  • Soutěž cestovatelské fotografie

    Zvláštním tématem 12. ročníku je Legenda H+Z. Součástí festivalu bude i výstava fotografií této známé cestovatelské dvojice. V sobotu 17.ledna v 15.00 hodin proběhne i autogramiáda nové knihy Past na rovníku za přítomnosti pana Miroslava Zikmunda.

    Z dalším přednášejících můžeme zmínit Steva Lichtaga, Zdeňka Thomu, Ondřeje Neffa či Jiřího Kolbabu.



    V Kongresovém centru na brněnském výstavišti, kde se celý festival koná, budou nainstalovány i výstavy fotografa Zdenka Thomy a snímky z kolekce „Třetí Everest“ Pavla Béma a Rudy Švaříčka.

    Příspěvky do soutěže (fotografie, filmy i knihy) je možno zaslat do 11.1. 2009 na adresu CK Livingstone, Dominikánské nám. 5, 602 00 Brno.

    Program je i tentokrát mimořádně „našlapaný“. Skutečně to nejlepší z oboru!

    Darja Milošová

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.