Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/doc/www.informacezbrna.cz/www/wp-content/themes/covernews/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

DRUMSELCTA 3. – 4. července 2009

Brno a okolí letos utrpělo mnoho party ztrát a vyznavači městských festivalů prozatím neměli mnoho příležitostí zažít pořádný hudebně obohacující víkend. To se může již brzy změnit! První prázdninový víkend totiž přinese vítané veselí s neopakovatelnou atmosférou open air festivalu DRUMSELECTA.

Akce se koná na rozlehlém lesnatém údolí v AUTOKEMPu OBORA (Rakovecká 72, Brno), který leží blízko Brněnské přehrady a díky MHD trvá cesta z centra příjemných 15 minut. Kemp je rozložen na 13 tisících m2 krásné přírody, přímo v kampu bude stanové městečko a MOŽNOST PRONAJMOUT SI CHATKU (na tel. č. : +420 546 223 334) nebo parkovat s karavanem přímo v areálu, stejně tak i parking pro osobní auta.

K osvěžení poslouží dva velké zastřešené bary s posezením a jeden malý bar. K občerstvení budou sloužit jurta a típí s vegefood a vegetariánskými grilovanými burgery. Pro lidi, kteří by rádi kousíček masa bude připraven stánek s pochutinami na grilu, vepřový gulášek atd. Čaj a možnost odpočinku poskytne čajovna v jurtě a chillout stage, kterou budou mít pod svými křídly PlanetBlueSociety. Každý večer se rozhoří velký oheň, kde bude přistaven stánek s klobásami pro vlastní opíkání. Oheň budou po celý večer udržovat členové Tubabu, hrající na africké bubny, takže kdokoli bude mít chuť se přidat, může si s sebou přinést BUBEN NEBO JAKÝKOLI HUDEBNÍ NÁSTROJ.

Po celou dobu festivalu budou v areálu postaveny stánky s oblečením např. SKETA, EAC wear, MEAT FLY wear, dále SPACEBAR, KOKTEJL BAR, COFFE BAR, ZDRAVÁ VÝŽIVA nebo CHILLI.ORG, dále workshopy na SÍTOTISK, VJing, PERCUSSION, TANEC, ŽONGLOVÁNÍ a VÝTVARNÁ DÍLNA.
Hlavní stage má kryté podium. Malá stage bude cirkusové šapitó pro 800 lidí.

Program na obou stage se rozjede v 18 hodin a vstup do areálu bude umožněn od 14 hodin. Hlavní stage bude v pátek v duchu drum and bassu. Stěna reprobeden zahalí publikum 15 kW kvalitního zvuku. Na pódiu ukáže své umění jeden z členů DRUMSOUNDu (UK). Drumsound je sestava tří djs a producentů, kteří spolupracují s Bassline Smithem na projektu u Technique Recordings. Minulý rok získali mnoho ocenění na dnb awards v Anglii. Známé trio zastoupí Benjamin Wigget. Dalším významným hostem bude živá kapela BOWSER BREAKZ z Německa, v sestavě tří zkušených muzikantů a improvizátorů, kteří provedou publikum od liquid funku a atmosférického zvuku až k nabitému techstepu. Dále seskupení z Polska pod názvem ONE WAY. Polští manželé Doc.da.name a Sensimilia hrají společně od roku 1999. Představí se nejen s liquidovou náladou, ale i oldschoolovým junglem nebo ragga vibez. Podívanou na krásnou Djane nám umožni rakouská hvězda dnb SHROOMBAB. Djane a producentka známá jako zakladatelka Junglistic Sistaz, vydává např. pod Urban Takeover a v Česku jste ji mohli potkat před několika měsíci na Epilepsii v Olomouci. Duo DJ DERRICK a MC INSTRUKTAH D zavítají z Německa. DJ Derrick vystupuje pod Ulanbator crew z Lipska. MC Instruktah D se za mikrofonem často představuje nejen v roli dnb vypravěče, ale jeho zájem se rozšiřuje ke grimu, dubu nebo rapu. Česká djane, zkušená a technicky vyspělá hráčka, která je matkou Take Kontrol, stala se hostem na mnoha evropských pódiích, nás zahalí vlnou liquid funkových zvuků. Nejde o nikoho jiného než IM CYBER. DJ SUKI a DJ PIXIE, česká dvojka z Tele2beatz, kterou lze přezdívat jako středoevropský Benny a Shy. Suki provází publikum od breakbeatu přes dnb až k amenbreakům. Spolu s Pixiem, který svým energickým skotačením za gramci nenechá na chvilku vydechnout ani jedné bytosti v sále, nám jistě připraví zajímavý set, ve kterém najdeme jak zlomený beat dnb, tak klidnou vibraci reggae zpěvů. NO MONEY, uskupení dvou djs C.phone a Limited, kteří od dob, kdy působili na vlastním písečku, patří stále k české významné crew Dvoika.Troika. Spojili se v roce 2004 a dnes se představují nekompromisním neurofunkem. Jsou také držitelé několika ocenění, jako např. Český producent 2007 nebo Česká skladba 2007.

Na malé stagi se v pátek bude odehrávat velké dubové a dubstepové zápolení, které začne v 18 hodin. Dub budou reprezentovat skvostní DISCIPLES a hostující MC JOHNATAN DAN, který spolupracuje např. i s AlphaΩ. Obrovský duševní zážitek lze očekávat od dubového krále jménem NGOMAU a jeho bratrů – violaman GANDHI, hostující MC TRIBUMAN a dechové trio ZLÍ ŽESTĚ. V neposlední řadě vystoupí WODNYAH se svým dubstepovým setem a večer příjemně doladí brněnští JAHLY SOUL. UNITED FORCES OF DUB je pražská formace, která vznikla na přelomu roku 2005/2006, aby se pokusili probudit dubovou scénu v Česku. To se jim zjevně daří, což dokazují jejich pravidelné večírky Dub Turbulence v Crossu a dále rozsáhlá spolupráce s mnoha dubovými tuzemskými producenty.

Během sobotního odpoledne se hlavní stage promění v reggae svatyni a program začne již ve 14 hodin. Vibrace akustického reggae s českými texty nám naservíruje KULTURNÍ MILAN se svou divnozvučnou kytarou. O pokračování odpoledne se postará šestičlenná kapela DUB ARTILLERY, kteří hrají dub a reggae v duchu jamajských tradicí. Nejen brněnští posluchači uvítají mladou, leč hudebně velmi kvalitní kapelu z Prostějova s názvem ZION SQUAD., S úsměvem na tváři a energickou hudbou, se představují jako hledači smyslu života, který bez pochyby vidí v reggae hudbě. Kapela AROMA SOUND je osmičlenná formace složená z hudebníků, kteří kombinují hudbu v rytmu pop, funky, jazz, latin a svým koncertem všechny jistě slunečně naladí. Další kombinací různých zvuků jako tibetských zvonů, afrických rytmů a reggae, nám představí kapela s meditativním nádechem. Jde o uskupení PROPAGANJA. Za reggae a dancehall přijede bojovat mnoho zvučných jmen i ze zahraničí. V první řadě MC TRIBUMAN z Francie, který předvádí energická vystoupení plná příjemných rýmů a delší dobu spolupracuje s představiteli brněnské reggae scény Pawlač zewls. Tribumana podpoří jeho kamarád DJ KRIKE a svoji výtečnou a rozličnou selekci předvedou již zmiňovaní PAWLAČ ZEWLS. Německobritskou kooperaci uvedou MC JUGGLA & THE JUNGLE LION v čele se zpěvákem známým jako MR R.I.Z.L.A. Z Prahy se také představí PEENI WALLI SOUND, kteří často supportují na reggae akcích.

Malá stage začne v sobotu již v 11 hodin. Představí se reggae selectoři RAST, ze západních Čech dorazí MAD KRÍÍÍSKA a NASAMAN, které bylo možné zahlédnout na akci Rootime v Brně, z brněnské Bassinfection sound zahraje NETIKZ a také pražský BABYLON ROCKER, známý promotér mnoha tuzemských festivalů a především dlouho fungující selector. Večer se malá stage změní na dnb, na kterou z britských ostrovů zavítají AUTOPSY CREW. Se svými hluboce atmosferickými sety a přísně taktujícím sub basem, pořádají pravidelné akce v Brightonu pod názvem Autopsy. KAROL KRIME – v jeho setech se objevuje drsný industriální zvuk, na jehož podobě úzce spolupracuje i další slovenský host, kterým je JAZZ CAUSE. Jako přední zástupce brněnského dnb vystoupí DJ BLULAJTA, který stál u zrodu brněnské Redrum crew. Známá je jeho spolupráce s předním českým lyrikem MC Vaantem. Břeclavské duo STRICTLY PUPPETS přinesou do posluchačova ucha trochu techstepových rytmů a odlehčí náladu jumpupovými beaty. Ze stejného města pochází i DJ FISH, který kromě hraní pracuje i na své vlastní tvorbě. DJ TUFFGHAN.DI patří k Rebellions crew a na pódiu se s ním v přátelském duchu představí DJ WODNYAH z Pawlač Zewls. Promotér dnb akcí v Brně, ale i zkušený DJ, tak můžeme představit DJ CASPERa z PBS crew. Sobotní večer doplní svým projevem MC DREADLOCK z Lionmonkey.

Ghandi

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.