Festival Concentus Moraviae byl slavnostně zakončen

  • Poslední tóny působivého Miserere c moll Jana Dismase Zelenky v podání Collegia 1704 a Collegia Vocale 1704 pod taktovkou Václava Lukse završily XVI. ročník Mezinárodního hudebního festivalu 13 měst Concentus Moraviae. Slavnostní závěr festivalu se uskutečnil v sobotu 25. června v kostele sv. Václava a sv. Anežky České v Hustopečích.

    Posluchači odměnili účinkující bouřlivým potleskem a mnozí si nenechali ujít ani následný slavnostní ohňostroj na hustopečském náměstí.

    34 koncertů a představení s podtitulem České sny – otisky a vzpomínky v dramaturgii Aleše Březiny navštívilo přes 6.000 festivalových návštěvníků a mnozí z nich pravidelně cestovali za hudbou napříč městy Jižní Moravy a Vysočiny během celého měsíce června. Ohlasy diváků na letošní programovou nabídku i nově koncipované tiskoviny festivalu byly velmi pozitivní.

    2. července 2011 bude v německém Adorfu zahájen III. ročník mezinárodního projektu České sny, který na festival Concentus Moraviae navazuje bezmála sedmdesátkou koncertů konaných ve městech 19 evropských států.

    Pořadatelé festivalu Concentus Moraviae děkují posluchačům za přízeň a partnerům za podporu a těší se na následující ročník festivalu, který proběhne mezi 2. a 30. červnem 2012. Programy staré hudby na téma Kouzlo čísel připravuje Barbara Maria Willi.

    Fotoohlédnutí za letošními festivalovými koncerty

    Jan Mach

    Foto: archiv Concentus Moraviae

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.