Konec Léta – Napříč

Festival – převážně hudební, orientovaný rovněž na autorská čtení, přednášky a dokumentární film.
První ročník se uskutečnil v roce 2002 na soukromých pozemcích ve Vranově nad Dyjí. Vzhledem k tomu, že „konec léta” připadl na období záplav, byl festival pojat jako benefiční a charitativní. Výtěžek odeslán na konto obecně prospěšné společnosti Člověk v tísni při ČT.

Od počátku je festival koncipován jako multižánrový, resp. multikulturní. Klade si za cíl spojovat odlišné skupiny obyvatel, žijících na území historických zemí Koruny české, a to prostřednictvím tvorby literární, hudební, filmové a výtvarné. Dramaturgie „Konce léta” směřuje k vytvoření zvláštního typu festivalu, či přesněji: k duchovnímu a tvůrčímu setkání na určitém místě, v určitý čas. Akce by také měla být činem, přispívajícím k upevňování společenského smíru mezi různými skupinami společnosti prostřednictvím aktivní umělecké tvorby. Její perspektivní ambice směřují k vytvoření pětidenního soustředění „neakademické university” či „potulné akademie”.

Specifikem festivalu jsou doprovodné akce: přednášky a panelové diskuse, orientované na témata integrace menšin, imigrační problémy a společenskou solidaritu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.