Nejdelší letní festival Léto pod platanem vstupuje do druhé poloviny

  • Po krátké přestávce vstupuje do druhé poloviny brněnský multižánrový festival Léto pod platanem. Trvá více než tři měsíce a aspiruje tak na titul nejdelší český festival. Brňanům nabízí každodenní širokou paletu kulturních a gastronomických akcí.

    Festival Léto pod platanem obohacuje kulturní brněnský život od 1. července, po týdenní přestávce opět ožívá 8. srpna a potrvá až do začátku října. V srpnu tak Brno potěší pravidelná pondělní latino tančírna, středeční párty, čtvrteční degustace vín, whisky nebo káv, pravidelné jazzové koncerty a nedělní odpoledne pro rodiny s dětmi. Festival se koná na terase restaurantu Hansen.

    Mezi pravidelnými akcemi se během Léta pod platanem konají také jednorázové akce – v srpnu se například flamengo večírek pod otevřeným nebem, párty s uměleckým tancem u tyče nebo zážitkové drama Jedna noc v Hollywoodu, spojené s degustací vína. V tomto dramatu-hře si hráči na hrubém obrysu scénáře vytvoří vlastní svět a prožijí večer v kůži filmových hvězd, režisérů, paparazziů a dalších postaviček Hollywoodu. Organizátoři slibují, že při této hře dojde nejen na intriky, ale také na nějaké ty lechtivé okamžiky.

    Festival se koná na terase Besedního domu mezi brněnskou Filharmonií a Moravskou galerií v Brně s podporou obou institucí. „Terasa Besedního domu se vzrostlým platanem je místem, na které Brno trochu pozapomnělo. Přitom jde o významný urbánní prostor, klidný a současně v centru. Tímto festivalem jsme chtěli terasu Besedního domu oživit, dostat zpět do povědomí Brňanů a přinést Brnu zábavné letní vyžití,“ říká organizátor festivalu Fady Al-Kheir z restaurace Hansen.

    Aktuální program na srpen

    Adriana Zámečníková

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.