Středoevropský festival Eurotrialog Mikulov, který začíná již příští víkend, láká diváky ojedinělým programem

Mikulovský festival Eurotrialog
vstupuje do devátého ročníku. A bude trvat nejdéle v historii – celkem čtyři dny. Také dramaturgický záběr je nejširší v historii.

Zatímco festivalová produkce v ČR představuje většinou známá komerční iména a často se festivaly podobají jako vejce vejci, mikulovský Eurotrialog si vyšlapuje vlastní dramaturgickou cestičku. V Mikulově bude k vidění a slyšení spíše nekomerční hudba, často alternativního zaměření. Dramaturgickým kritériem festivalu je totiž kvalitní hudba. Eurotrialog představí také několik ojedinělých uměleckých spojení, vzniklých exkluzivně pro tento festival, či umělců zřídka spolu vystupujících. Často se jedná zejména o uměleckou spolupráci hudebníků z více zemí. Ostatně Eurotrialog, jak sám název a lokalita Mikulova symbolicky napovídá, je svým pojetím mezinárodním festivalem, a to na pomezí tří zemí: Česka, Rakouska a Slovenska. Dramaturgie však tradičně otevírá prostor i umělcům z ostatních evropských zemí.

Kdo se tedy v Mikulově představí?

Jazzrockový bigband N.O.D. bubeníka Štěpána Smetáčka, tedy New Orchestra of Dreams: 14ti členný orchestr se věnuje kromě originálních skladeb na pokraji mnoha žánrů také spolupráci s různými hosty. V Mikulově se N.O.D. představí s Danem Bártou.

„Letošním bonbónkem bude jistě společné vystoupení Pavla Fajta s Mariánem Vargou. Naší specialitou je zejména iniciování nové mezinárodní spolupráce. Například Andělem oceněné Květy se saxofonistou Kräuterem (Tres Hombres, Rakousko). Chcete další? Na loňském turné se irští The Hogs potkali s Václavem Koubkem a společně letos vydali album irských a keltských písní přebásněných do češtiny. Ti nemohou v Mikulově chybět!“ upřesňuje dramaturg festivalu Romek Hanzlík

Mezi další tuzemské letošní taháky v programu patří také Lenka Dusilová, Sto zvířat, Už jsme doma, Traband, Monika Načeva s Michalem Pavlíčkem a mnoho dalších.

Naprosto vyjímečné slibuje být také vystoupení 80 členného souboru Mandelbrotovy kostičky.

Ojedinělým dramaturgickým počinem jsou doprovodné koncerty v Ditrichštejnské hrobce či v synagoze – například kytarový recitál Štěpána Raka či varhanní koncert Filipa Topola.

Mikulovský Eurotrialog nemá ambice stát se masově zaměřenou akcí, jednoznačná preference Eurotrialogu je dobrá kvalitní hudba, příjemné – téměř rodinné – zázemí a spokojený a dobře se bavící divák. Tomu odpovídá i cena pernamentky – 340.- Kč v předprodeji.

    Program Eurotrialogu Mikulov 2007:

  • 23.8. čtvrtek 18:00 Ditrichštejnská hrobka: Štěpán Rak – vstupné 120 Kč
  • 24.8. pátek 18:00
    Synagoga: Yellow Sisters vstupné 120,- Kč

    24.8. 19:30 pátek – amfiteátr & šapitó – permanentka v předprodeji 340,- Kč, na místě 440,- Kč (jednodenní vstupenky v předprodeji 260,- Kč, na místě 340,- Kč)

    Soil
    Už jsme doma
    Sto zvířat
    Neočekávaný dýchánek
    Krch-Off
    Erzsi Kiss (HU)
    Varga-Fajt
    The Hogs (Irsko) + Koubek (CZ)
    A bude hůř…film

  • 25.8. sobota 17:00 – amfiteátr & šapitó
    Hmm…
    Načeva & Pavlíček & DJ Five
    Dan Bárta & N.O.D.
    Lenka Dusilová
    Mandelbrotovy kostičky
    Para (SK)
    Květy & Kauter (CZ, A)
    Petr Linhart
    Tři lotři
    Sylvie Krobová
    Traband
    Tres Hombres (A)
    První hoře
    Bratři Karamazovi

  • 26.8.2007 neděle 14:00 – Ditrichštejnská hrobka – Filip Topol, varhanní koncert vstupné 140,-

Doprovodné akce (pátek, sobota):
filmový festival Otevři oči

Ekobiograf, knihkupectví a obchůdek Hnutí Duha
Knihkupectví Polí pět, prodejna CD, prodej uměleckých výrobků, atd
Občerstvení masité, vegetariánské & bio

Kompletní přehled účinkujících a jejich charakteristiky, biografie, foto pro tisk atd. na www.eurotrialog.cz
Stanování hlídané i zdarma, úschovna kol a zavazadel, bezbariérový vstup, workshopy, čajovna, mikulovská vinotéka, bio & vegetariánská i masitá strava

Předprodej: 2 dny za 340- Kč, 1 den za 260,- Kč plus poplatky sítí –

Bez poplatků vstupenky přes festivalový web, v čítárně Unijazzu, Jindřišská 5, II.schodiště, knihkupectví Polí pět – Ditrichova ul,13, Praha a v KIC, náměstí v Mikulově, prvních 250 vstupenek v prodejně Indies v Brně a Olomouci

Vstupenky v sítích Ticketpro, Ticketportal. Ticketstream – studenti s ISIC sleva 30-50 Kč

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.