UCHOKO 2007

UCHOKO 2007 je festival současné hudebně-obrazové tvorby a komunikace, který se koná v průběhu dubna a první půle května na různých místech v Brně.

Během sedmi večerů představí UCHOKO celou škálu uměleckých
přístupů, tvůrčích postupů a forem současné audiovizualní scény. Charakterizujícím prvkem všech akcí je spojení obrazu (většinou videoprojekce) a hudby. Součástí festivalu budou koncerty, hudební a obrazové improvizace, audiovizuální experimenty a v rámci doprovodného programu projekce studentských filmů z Islandu, Chicaga a brněnské FaVU. Část UCHOKA bude součástí mezinárodního festivalu síťové kultury Multiplace.

Všechny koncerty budou dostupné i na internetu a to v podobě živých videopřenosů přímo z míst konání. Najdete je na adrese internetového rádia LEMURIE T.A.Z. – http://www.lemurie.cz a na adrese studenského internetového vysílání AC STREAM – http://acstream.ffa.vutbr.cz.

UCHOKO pořádá HUCOT o.s. ve spolupráci s Multiplace a za podpory FaVU VUT, JAMU, LEMURIE T.A.Z., Sdružení Skleněná louka a klubu Desert.
Oko za ucho, ucho za oko….

Stručně k programu:

Úvodní dva večery UCHOKO 01 a UCHOKO 02
4.4. a 11.4. se uskuteční v ” Devítce” na JAMU, jako konfrontace studentů FaVU a JAMU. První večer můžete shlédnout a slyšet prezentaci současné tvorby těchto dvou brněnských škol. Druhý večer je zaměren na improvizaci a živou komunikaci hudebníků z JAMU a videotvůrců z FaVU.

UCHOKO 03
se koná v úterý 17. dubna na FaVU, kde vystoupí pražští experimentátoři David Vrbík a Petr Krušelnický a dále pak pražská SKB se svým projektem Retro-sono-grafia.

UCHOKO 04
opustí akademickou půdu a nastěhuje se ve středu 18. dubna do klubu Desert. Zde jako první vystoupí Mateřídouška z Brna se svou digitální rokokově-surrealistickou náloží, spojujicí performance, procesovaný zpěv s živě mixovanou autorskou hudbou a videoprojekcí z animovaných perokreseb. Druhým projektem bude ISAWIWASI – audiovizuáIní downtempický&chilloutérní projekt pražské alien
broadcasting centrály Mimo-TV. Program tohoto večera zakončí vystoupení kladenské dvojice Natur Produkt, která na české scéně zastupuje svými postupy např. tvorbu skupin jako jsou Coldcut, Exceeda či třeba Addictive TV.

UCHOKO 05
proběhne v galerii na Sleněné louce v pátek 20. dubna. S projektem studentů FaVU, který se nazývá ZAUM, se plánovaně dostaneme blíž ke snům filozofie a umění minulého století.Tomáš Hrůza, videoartista a specialista na interaktivní umění, připravuje zcela nový projekt pro UCHOKO – necháme se překvapit. Jako poslední ten večer vystoupí zlínské seskupení Opuka, které představí své nové CD “Rododendron”.

UCHOKO 06
se uskuteční ve středu 2. května a to opět v galerii na Sleněné louce .
Večer začně unikátním projektem Carpets Curtains, hudebníka Ivana Palackého a VJ Věry Lukášové. Po nich nám Islandská dvojice Una Bjork Sigurdardottir a Einar Melax představí svou performance s názvem “Half an orange and a saw”. Večer zakončí skupina Lovely Dolls – především dívčí hudební těleso, které se stalo čerstvě vyšlou stálicí vernisážové hudební scény nejen v Čechách. Speciálně pro UCHOKO vzniká nová show, pracující s obrazem, jako s tím nejromantičtějším hudebním nástrojem.

Momentálně pracujeme na programu a hledáme vhodný prostor pro UCHOKO 07…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.