Degeneration NEXT – festival hudby, kterou chcete slyšet, ale ještě ji neznáte

  • Již potřetí se na konci září v centru Brna koná jednodenní mezinárodní multižánrový hudební festival
    Degeneration NEXT. Projekt DN byl vytvořen kontrastně k mainstreamovým a primárně výdělečným hudebním festivalům a je prezentován jako festival pro hudbu a ne pro peníze.

    Letošní akce se uskuteční 23. září v opuštěné továrně Vlněna v centru Brna. Na festivalu se představí opět šest kapel různých žánrů a národností. Díky americké ambasádě máme možnost uvést dream popovou kapelu Lemolo ze Seattlu, která vystoupí v Evropě poprvé. Dále se představí maďarská kapela Hot Jazz Band s jazzem ze 40. let, progresivní art rock v režii Kamikaze Scotsmen a instrumental acoustic z Anglie v podání Scotta Boothe. Ze Slovenska představí progresivní grunge kapela Underdose a zástupcem české scény je tentokrát brněnská kapela Kochlea.

    Festival vznikl jako nápad Romana Ziga, studenta Interaktivních médií na Masarykově univerzitě v Brně, který se rozhodl vytvořit něco jedinečného. Cílem festivalu je vytvořit takovou atmosféru, kterou v České republice zažijete málokde, a to pomocí speciální dramaturgie, která umožňuje představení kapel z různých zemí a zároveň pestrých žánrů.

    V roce 2011 vznikl první ročník festivalu různorodé hudby na nádvoří Domu pánů z Kunštátu, který byl a je pod záštitou brněnského kulturního sdružení jménem Kulturárium. Následoval úspěšně i druhý ročník, který se konal v roce 2013 v opuštěné továrně Vlněna.

    Předprodej lístků na Degeneration NEXT se konal skrz crowdfundingový portál Hithit.cz. Ovšem vstupenka půjde také zakoupit na místě za 200 Kč.

    Veronika Bleson, koordinátorka festivalu

    www.facebook.com/degnext

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.