Freš manéž je prostorem pro mladé artisty z Česka i zahraničí

  • První ročník festivalu a setkání mladého cirkusu v ČR Freš manéž hostí pracoviště Legato v brněnských Kohoutovicích ve dnech 12.-15. června. Workshopy, společné tréninky, představení pro veřejnost a off program vyvrcholí v neděli 15. června na stejném místě Dnem žonglování v Brně.

    Pracoviště Legato, které je součástí Střediska volného času Lužánky, rozjíždí nový projekt u budovy Manéže, postavené v loňském roce. Několik desítek mladých artistů z Česka a německého Stuttgartu stráví společný inspirační víkend na speciálně zaměřených artistických dílnách a bude mít možnost vzájemně zhlédnout celkem sedm představení.

    „Dlouhá léta jsme jezdili na setkání mladých cirkusových skupin do Německa, v letošním roce nás napadlo podobné setkání uspořádat u nás. Nejen nový cirkus, ale také cirkus pro děti a mládež je u nás na vzestupu a funguje zde již několik škol. Freš Manéž je prostorem pro sdílení inspirací, dovedností a k rozvoji další spolupráce,“ vysvětluje vznik myšlenky Konrad Heczko.

    Představení jsou otevřena také veřejnosti. „Kromě mladších skupin Cirkusu LeGrando se můžete těšit také na společné varieté účastníků festivalu. Jako bonus zahrají svá představení také například Cirkus TeTy nebo Cink Cink Cirk,“ doplňuje Aneta Tesařová z organizačního týmu.

    Akci pořádá brněnský Cirkus LeGrando za podpory Magistrátu města Brna.

    Konrad Heczko

    Doplňující info o některých vystupujících:

  • Cirkus TeTy – výjimečné dívčí akrobatické duo, věnující se vzdušné akrobacii – statické vzdušné hrazdě, šálám a double cloudu.
  • Cink Cink Cirk – novocirkusová skupina šesti mladých performerů, kteří tvoří svůj vlastní, lehce cinknutý, svět.
  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.