S hmyzem v kuchyni II.

  • Leporelo+ restaurant navazuje na okřídlené zážitky z října loňského roku, kdy hostům poprvé nabízel hmyzí hody a ve dnech 1. a 2. března 2012 nabízí akci nazvanou S hmyzem v kuchyni II. Pro tuto příležitost gastronomický průkopník Petr Ocknecht vytvořil zcela unikátní koncept, který se v naší republice realizuje zcela poprvé a připravuje limitovaný počet deseti kusů grilovaných baby štírů s kuskusem a červenou řepou.

    Šéfkuchař rustikální restaurace v Domě umění města Brna je spoluautor kuchařky Kuchyně hmyzem zpestřená a také jediný kuchař v republice, který se ve spolupráci s MZLU učí a předvádí o Entomofágii. Pro zvědavé návštěvníky Petr Ocknecht připravil také speciální degustační menu za přijatelných 299 Kč, které obsahuje tři chody počínaje předkrmem například v podobě Cvrčků na domácím másle s trikolorou z bio Quiona, hlavní chod i dezert prokládaný karamelizovaným hmyzem.

  • O restauraci Leporelo+

    Restaurace Leporelo+ pod vedením Milana Dvořáčka, je součástí konceptu spojení restaurantu, kavárny a designshopu. Svou polohou v centru Brna, v Domě umění tvoří jedinečný zážitek z kombinace umění a gastronomie. Cena pokrmů je navíc v úrovni, která milovníky kvalitní gastronomie jistě příjemně překvapí. Nachází se uprostřed městské zeleně – parku Koliště.

    Kuchyň restaurace se zaměřuje na mezinárodní pokrmy, připravované zásadně z čerstvých surovin, což vysvětluje interaktivní koncept sdílení denní nabídky prostřednictvím personálu a médií. Aktuální menu, které se denně mění, je příznivcům restaurantu dostupné na webu a facebooku Leporelo+. Autorkou návrhu interiéru restaurantu je architektka Nicol Gale, která ve spolupráci s dalšími významnými umělci a Domem umění vytvořila prostor, který podepisuje kvalitním designem a moderním uměním.

    Menu S hmyzem v kuchyni II.:

  • Předkrm I. – cvrčci na domácím másle s trikolorou z bio quiona
  • Předkrm II. – sarančata, risotto s čerstvými bylinkami
  • Předkrm III. – zophopas na čerstvém chilli a hrubozrnné mořské soli
  • Hlavní chod – hmyzí curry
  • Dezert – mrkvový řez s mascarpone tvarohem prokládaný karamelizovaným hmyzem
  • Speciální nabídka nabízená poprvé v České restauraci – Grilovaný baby štír na kuskusu s červenou řepou

    Olga Vrbíková

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.