Občanské sdružení Staré Brno

Pročítal jsem si zase po nějaké době dotazy primátorovi a našel jsem tam odkaz na Občanské sdružení
Staré Brno
. Myslím, že nebude škodit, když se o něm a jejich problémech dozví i další lidi. Bude to asi již známé téma, protože se táhne mnoho let, tady je další stránka k věci. Jsem docela zvědavý, co pan primátor odpoví.

14 thoughts on “Občanské sdružení Staré Brno

  1. No prohlédl jsem si poměrně důkladně stránky o.s. Staré Brno a musím říci, že lidem, kterých se problém týká, jejich situaci vůbec nezávidím. Pevně věřím, že budou volit Zelené.

  2. Je ale fakt, že udělat si skládku přímo pod přírodní rezervací a to téměř v centru města je fakt výborný nápad.

  3. Na to se dá odpovědět jen jediné “tyto experty příště nevolit”. Ale to je těžké , máme demokracii postavenou na stranách kde si každá navolí koho chce , aniž bychom mohli my voliči ovlivnit konkrétní osoby a tu je to jádro pudla. Starají se jenom o sebe pod heslem “hamty hamty ať mám víc než tam ty!” Potíže všedního dne a problémy občanů , je už vůbec nezajímají. Víte , ještě jsem neviděl , že by se podařilo odehnat vepře od plného koryta. To je na nobelovu cenu!

  4. vepře asi můžou fakt odehnat jen voliči…
    jo, a taky si můžou voliči založit vlastní stranu nebo volební kandidátku – v současné době by v brně byla vítána pravicová konkurence ODS (poté, co US-DEU už nikdo nevěří, včetně jijích členů).

  5. Sopuhlasím , ale má to jeden háček. , ” český vepř si cestu ke korytu zase najde”. Musel by to někdo hlídat a klackem je odhánět , už vidím tu “prču”!

  6. Vidím dvě realistické varianty – Evropští demokraté a Zelení. Nebo že by vzniklo nějaké nové brněnské uskupení pro kandidaturu v blížících se komunálních volbách?
    Silně pochybuji, avšak jestliže vznikne – uvítám a podpořím každou demokratickou platformu se zájmem o věci veřejné!!
    Brno – Věc veřejná zde sice je, avšak již pár týdnů není funkční jejich web takže se ani nedozvíme, má-li tato nadějně nazvaná iniciativa vůli k dalšímu politickému konání…

  7. Co se týče našich politických stran, tak mi to někdy připadne, že je jim občan dobrý akorát tak k tomu, aby platil daně, mlčel a jednou začas řekl, která barva se mu víc líbí. To že mám právo udělat i křížek u nějakého jména, které se na ten papírek dostane formou pěstních soubojů, jak jsem kdysi na vlastní oči viděl u strany, která má v názvu jednotu, je jen tak něco pro pocit, že tady přece jen ještě nějaká volba je. A s tím zakládáním stran. To je spíš pro srandu. Navíc aspoň pokud jsem pochopil správně prezidenta a velitele těch velkých stran, tak si žádné malé skupinky mezi sebe jen tak nepustí. Nahoru se dostanou jen ti, co projdou sítem výběru těch co jsou už notně zaškolení v praktikách politických, ať už to znamená cokoliv.

  8. Tak to se musím zmínit o jedné politické mediální manipulaci ze samého počátku tohoto roku:
    Na to, že ti vládnoucí “žádné malé skupinky mezi sebe jen tak nepustí” poukázal, a to dost naléhavě, v novoročním “projevu” prezident HAVEL – tedy v Otázkách Václava Moravce těsně před vystoupením Dr.Klause, kam se šikovně vklínil 1. ledna 2006. Havel vysloveně apeloval na to, abychom se pokoušeli zakládat vpodstatě cokoliv, ať si o tom mocní říkají co chtějí, nebáli se pronikat a snažit pronikat. Celé Havlovo novoroční vystoupení mělo rozměr hodný mezinárodně uznávaného státníka včetně té občanské naléhavosti. Což se nedá říci o následujícím poměrně plytkém projevu prezidenta Klause a už vůbec né o hašteřící se dvojce lopat Paroub & Mira, které následovalo.
    A na co chci poukázat?
    Jako v té klasické rappové písničce: ráno jsem kouk do novin: nic! Řek sem si “tě pic”…
    Oni ten Havlův projev skoro úplně utajili!! Jen dva servery se zmínili, avšak články záměrně vůbec nevystihly podstatu Havlova sdělení, média neumožnila nikomu z osobností projev komentovat…nic, nic, nic. “Jako by se vůbec nic nestalo, to by jednoho, pěkně dožralo!”
    Tuto událost považuji samu o sobě za alarmující, utajení včerejšího výročí taktéž.
    Howgh.

    Analýzou a monitoringem médií se téměř kontinuálně zabývám od roku 1988.

  9. Tak mám takový dojem , že novela tiskového zákona co má Paroubek připravenu se nám už pěkně rozjela a nepotřeboval k tomu ani kašpárky ve sněmovně. Vrátil nás před rok 1989 a to je vážení katastrofa!!
    1) Ihned v začátku si pozval na koberec ředitele soukromých televizí a vypral jim kožich , že jejich výsledky hlasování tel. diváků jsou nepravdivé , on má jiná čísla a musí se stím něco udělat
    2) začal postupně likvidovat pořady , které mu nebyly nijak lichotivé , lépe jeho straně KOTEL a jiné a posledního si zavolal ustrašeného JANEČKA a ten zrušil ze strachu i to co nemusel , takže televize už jsou opravdu na ….. nic
    3) svým siláckým vystupováním někde něco kecne , nepamatuje si co a kde a ihned polopravdou a nepravdou zaútočí viz CZECH TEC
    Takto bychom mohli pokračovat dál. Doufám , že po volbách bude konec , ale náš národ potřebuje vůdce a lidi na to slyší. Je to děs a hrůza pokud buldozér opět bude někde nahoře . Ale každý národ má takovou vládu jakou si zaslouží a náš ještě k tomu trpí skleněnou nemocí a to je už kombinace na ….. nic. Jenom mi vadí to , že jde všechno z našich i z mých peněz !!!!!!!!!!

  10. jak správně říká mr. Hamerský: “největší nebezpečí malých stra, jsou malé strany”, asi proto jednu založil a k tomu navrch ohlásil kandidátku Brno2006 v čele se Zlatuškou. Zeleným a ED urve celkem 3 %, každému po 1,5%. Sama kandidátka skončí bez úspěchu těsně pod 5 %, takže výsledkem bude, že ED se do zastupitelstva nedostanou a Zelení udělají 5 – 7,5 %, takže tam zase Vlašín + cca 3-4 lidi budou v opozici s levicí… Spousta malých stran (resp. kandidujících subjektů), na kterých jsou slušní a pracovití nebo aspoň průměrní lidé, vyšachuje samu sebe a pak se tam ODS dostane zcela v pohodě, všechny je sežere jak Otesánek…

  11. No na tento dotaz pan primátor asi nikdy neodpoví, ale aspoň se zobrazil, což je taky úspěch.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.