Co chutná na Slovácku?

  • Krajské sdružení Národní sítě místních akčních skupin ČR Jihomoravského kraje
    vás srdečně zve na vzdělávací akci 19. – 20. listopadu 2010
    Regionální gastronomie jižní Moravy
    a tvorba pěších tras, venkovských muzeí a dalších produktů venkovského cestovního ruchu.

    modry text

    Místo přednášek: Regionální centrum města Hodonína, Masarykovo náměstí 115/27, Hodonín

    Exkurze: Regionální muzeum – Starý kvartýr Lužice, Rodinné vinařství Kosík, Tvrdonice

    Program 1. den (8.00 – 14.00):

  • Historie stravování a stolování na Slovácku – přednášející PhDr. Alena Káňová
  • Liturgický rok a jídelníček na Podluží a Hodonínsku – přednášející PhDr. Alena Káňová
  • Víno a gastronomie – Moravský sommelier Libor Nazarčuk
  • Základy sommelierství – Moravský sommelier Libor Nazarčuk

    Program 2. den (8.00 – 14.00):

  • Návštěva regionálního muzea Starý kvartýr v Lužicích u Hodonína – Andrea Janulíková – muzejní spolek Lužice
  • Rodinné vinařství Kosík, Tvrdonice

    Řízená ochutnávka regionální kuchyně – MUDr. Pavel Kosík

    Řízená degustace vín – MUDr. Pavel Kosík

    Vzdělávací akce, exkurze, degustace, ochutnávka je bezplatná s výjimkou oběda 19. 11. 2010 ( bude zajištěn pro předem nahlášené zájemce). Účastnci obdrží zdarma CD, tištěné studijní materiály a občerstvení (káva, čaj, nealko nápoje, vzorky jídel a nápojů regionální kuchyně). Účastníkům mimo Jihomoravský kraj bude zajištěno a hrazeno ubytování z pátku na sobotu.
    Na akci je nutné přihlásit se nejpozději 5 dnů předem!

    Ondřej Gibala, MAS Dolní Morava o.s.

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.