Velký oscarový den D je už za dveřmi!

Jubilejní 80. ročník předávání Oscarů se blíží mílovými kroky. Ještě před několika dny byl osud slavnostního večera kvůli stávce scenáristů poměrně nejistý, ale hrozící nebezpečí je definitivně zažehnáno. Stejně si nikdo z filmové branže nedovedl představit, že by se slavné pozlacené sošky vážící skoro čtyři kilogramy neudělovaly. Stalo by se to totiž poprvé v oscarové historii, a ta se datuje od roku 1929.
Celá ta velká sláva začne ve dvě hodiny ráno středoevropského času z neděle 24. na pondělí 25. února v hollywoodském Kodak Theatre úvodními slovy průvodce, komika Jona Stewarta. Více než dvouhodinový maraton oscarových vítězů si díky kabelové stanici HBO mohou vychutnat už pojedenácté za sebou i čeští a slovenští televizní diváci. Komentovaným přímým přenosem budou provázet Tomáš Baldýnský, František Fuka a Saša Michailidis.

Novinkou je, že HBO odvysílá i tolik sledované příchody a promenády hvězd po legendárním červeném koberci, a to už od dvanácté hodiny. Nedělní nocí se ale s Oscary na HBO nerozloučíme. Po živém vysílání přijde v pondělí večer od 22:05 jako každý rok i exkluzivní zkrácený záznam a od 23:40 opět novinkový bonus: ohlednutí za letošními vítězi s příhodným názvem Vítězové.
Celou velkou rodinu filmových příznivců, ať už jsou to fanoušci, diváci či kritici, čeká tedy originální a nevšední zážitek.
Slavnostní události číslo jedna filmového světa a stříbrného plátna se mohou rovněž zúčastnit diváci, kteří program HBO nevlastní. Stejně jako loni je připraveno veřejné vysílání pro příchozí v sálech multiplexů Palace Cinemas. V Praze už tradičně ve Slovanském domě a nově ve Velkém Špalíčku v Brně a v Auparku v Bratislavě. Protože je kapacita sálů omezena, kdo chce být při tom, nesmí zaváhat a měl by se přihlásit na webu HBO na adresách www.hbo.cz pro Česko nebo www.hbo.sk pro Slovensko. Registrace jsou už v plném proudu. Před přímým přenosem uvidí hosté originální pořad HBO Na stojáka a skvělé seriály Californication nebo Tudorovci, které nedávno HBO odvysílalo.

Oficiální stránka HBO: www.hbo.cz
Oficiální stránka Oscarů: www.oscar.org a www.oscar.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.