Valentýnské menu Brno 2023

Valentýnské menu Brno

Chcete letos svátek svatého Valentýna oslavit stylově? Není nic lepšího, než si zajít na vábornou valentýnskou večeři pro dva. Jako každý rok nabízí restaurace speciální valentýnské menu, o které se můžete buď podělit, nebo si dopřát každý spoustu lahodných chodů.

 

Valentýnské menu + wellness v Maximus Resort

Oslavte letos Valentýna opravdu stylově a zajděte si do wellness v Masimus Resort u brněnské přehrady a poté zavítejte rovnou do jejich výborné restaurace na speciální valentýnskou večeři.

Studený předkrm

Vepřová panenka sušená na mořské soli s tartarem
z avokáda, manga, chilli a koriandru

Polévka 

Krém z topinambur s kapkou lanýžového oleje
a restovanou hlívou ústřičnou

Teplý předkrm 

Slávky na bílém víně s citrónovou trávou a koriandrem

Hlavní chod

Black Angus filet, hráškové lusky, glazovaná karotka, batátové pyré,
redukce z portského vína a granátového jablka

nebo

Treska Lion, hráškové lusky, glazovaná karotka,
bramborové pyré provoněné šafránem, holandská omáčka

Dezert

Mousse z belgické čokolády, jahody v sektovém želé, red velvet makronky

 

Cena VALENTÝNSKÉHO MENU 990 Kč/osoba. Rezervace stolu v restauraci na tel. č. +420 603 459 172

 

 

Valentýn v restauraci Pavillon Steak house

Restaurace Pavillon, vás zve na valentýnské menu už od 10.2. Můžete se tak vyhnout davům a vychutnat si romantiku s předstihem!

 

Aperitiv
0,15 l Mezcal Negroni s rozmarýnem  170 Kč
(Mezcal, Infuze campari-rozmarýn, Vermouth)

0,15 l Elixír lásky  170 Kč
(Pimm’s, Cointreau, Aperol, pomeranč, citron, honey ginger syrup)

0,75 l ’61 Franciacorta Rosé  790 Kč

 

 VALENTÝNSKÉ MENU

Předkrm
Cocktail
marinované krevety, omáčka choron, polosušené rajče, avokádo, vodka

Oysters
ústřice smažené v tempuře, yuzu majonéza, řeřicha

Salát
Caesar
baby gem, šunka Iberico, parmazán, ančovička, kapary, krutón

Garden
rukola, hlávkový salát, cuketa, rajče, balsamico vinaigrette

Hlavní chod
Pork tenderloin
grilovaná vepřová panenka, divoké hřiby, marinované shitake, mangold, křupavá šalotka, omáčka z armagnacu

Beef tenderloin
steak z hovězí svíčkové, bramborové risotto s lanýžem, demi glace

Lamb chops
grilované jehněčí kotletky, máslový špenát, bramborové krokety, béarnská omáčka

Dezert
Crème caramel
espresso, pistáciová sušenka

Chocolate Pralines
passion fruit, malina, vanilla bourbon

Cena valentýnského menu (předkrm, salát, hlavní chod, dezert):  1100 Kč/os.

 

 

Valentýnské menu v Monte Bú

“Dejte si na Valentýna humra”

Valentýnské menu Monte Bú 2023

Datum Akce:
od 14. do 15. února 2023

 

Welcome drink

0,1 dl Prosecco Frizzante, Bianca Vigna

 

Amuse bouche

Bažantí terinka,

višeň, piniový oříšek

 

0,5 dl Barbera d’Asti – Agricolae, Piemonte, 2021

 

Předkrm

Carpaccio z hovězí svíčkové,

sýr Germain Chablis, fíky, křupavé pečivo

 

0,5 dl Riesling „Klangwerk“, Weinheimer Hölle, 2020

 

Hlavní chod

Filet Mignon steak,

šunka Jamón serrano, bernská omáčka, divoká zelenina

 

0,5 dl Altrovino, Costa Toscana, IGP, 2019

 

nebo

 

½ Humr flambovaný na brandy,

máslo, linguine di Gragnano, barevná cherry rajčata, petrželový tuile

 

0,5 dl Chardonnay Maurus, Isonzo del Friuli, 2018

 

Dezert

Vanilkové crème brûlée,

kardamon, ostružina, malina, sušená jahoda

 

0,5 dl Gavi del Comune di Gavi, Carlo, DOCG, 2021

 

Cena

Menu s Filet Mignon 949,-

Menu s humrem 1199,-

Vinné párování 499,-

 

 

Valentýnská večeře v Brně u Kohouta na víně

V případě zájmu rádi uzpůsobíme dle vašich individuálních přání
a potřeb v případě alergií či intolerancí na
vegetariánské, pescetariánské, veganské aj. menu. 

AMUSE BOUCHE
mušle sv. Jakuba

><

KANEC
česnek, salát, lokše

><

CONSOMMÉ
cibule, jazyk, libeček

><

MEZICHOD
vermut

><

KACHNA
řepa, křen, pastrami

><

MELTA
piškot, salko, šípek

><

PETIT FOUR
buchtičky

CENA MENU: 1.395,-

Cena zálohy pro 1 osobu: 500,- 
Záloha bude odečtena od celkové útraty.

V rámci služeb pro vás ještě nabízíme čerstvé řezané květiny,
dle individuálních přání a domluvy, od naší kohoutí květinářky!

 

 

Butcher’s Valentýnské menu

 

WELCOME DRINK
CAVA Brut Reserva Španělsko 0,1l

 

CEVICHE SALMON
Kousky marinovaného lososa v ginu a červené řepě podávané na zeleninovém salátku s avokádem

 

THAI PRAWNS
Grilované krevety podávané na hráškových luscích s omáčkou z pikantní kari pasty s kokosovým mlékem a koriandrem

 

BEEF STEAK WITH VEGETABLE & WINE SAUCE
Filírovaný steak z hovězí svíčkové podávaný na restované karotce, cuketě a lístcích mangoldu marinované ve vinné redukci s kerblíkem

 

CHOCOLATE MOUSSE
Vyšlehaná čokoládová pěna s malinovým prachem se snítkem máty

 

Valentýnská nabídka v restauraci Valoria

 

Překrm

Mušle sv.Jakuba,
květákové pyré s lanýžovým olejem, marinovaný květák (1, 3, 7, 14)

299,- Kč

 

Hlavní chody

Telecí steak, batátové pyré,
houbová demi glace, lišky,
slaninová pěna (7, 9)

nebo

Tygří krevety v panko strouhance,
listový salát, granátové jablko,
avokádo (1, 2, 3, 7)

550,- Kč

 

Dezert

Île Flottante – créme anglaise,
maliny (3, 7)

145,- Kč

 

 

Valentýn v hotelu Internacional

Prosecco Treviso brut DOC “84“

Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem, rukolou a vlašskými ořechy v medu

Krém z černého kořene se zauzeným kachním prsem a vyšlehanou smetanou

Grapefruitový sorbet s příchutí ginu

Filet z pražmy královské pomalu tažený v přepuštěném másle,
špenátové noky a crème fraiche s citrónovou kůrou,
lososový kaviár a champagne pěna

nebo

Do růžova holdovaný telecí hřbet, silný tymiánový jus,
fazolová otýpka s pancettou a bramborovo-hráškové pyré se smetanou

Mascarpone s čerstvými jahodami
a belgická čokoláda s mořskou solí

990 CZK

 

Můžete si také užít kompletní valentýnský zážitek s pobytem v hotelu.

 

 

Pořádný steak pro zamilované u Starého Billa

 

Předkrm

100 g Carpaccio z červené řepy marinované v zázvoru, medu,

sójové omáčce a bylinkách, podávané s farmářským kozím sýrem

a piniovými oříšky

192,- Kč

 

Hlavní chod

200 g Steak z vyzrálé telecí svíčkové (Nizozemsko) marinovaný v čerstvých bylinkách, celerovo-bramborové pyré, liškové demi-glace, pečené šalotky

544,- Kč

 

Dezert

1 pc Srdce z máslového odpalovaného těsta, plněné ovocným krémem z lesních plodů, zdobené punčovým fondánem s valentýnskými perličkami

89,- Kč

 

Cena kompletního menu 750,- Kč

 

 

Valentýnské menu Borgo Agnese

 

Valentýnské menu Borgo Agnes 2023

 

 

Přejeme šťastného valentýna a dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.