Valentýnské menu Brno 2023
Chcete letos svátek svatého Valentýna oslavit stylově? Není nic lepšího, než si zajít na vábornou valentýnskou večeři pro dva. Jako každý rok nabízí restaurace speciální valentýnské menu, o které se můžete buď podělit, nebo si dopřát každý spoustu lahodných chodů.
Valentýnské menu + wellness v Maximus Resort
Oslavte letos Valentýna opravdu stylově a zajděte si do wellness v Masimus Resort u brněnské přehrady a poté zavítejte rovnou do jejich výborné restaurace na speciální valentýnskou večeři.
Studený předkrm
Vepřová panenka sušená na mořské soli s tartarem
z avokáda, manga, chilli a koriandru
Polévka
Krém z topinambur s kapkou lanýžového oleje
a restovanou hlívou ústřičnou
Teplý předkrm
Slávky na bílém víně s citrónovou trávou a koriandrem
Hlavní chod
Black Angus filet, hráškové lusky, glazovaná karotka, batátové pyré,
redukce z portského vína a granátového jablka
nebo
Treska Lion, hráškové lusky, glazovaná karotka,
bramborové pyré provoněné šafránem, holandská omáčka
Dezert
Mousse z belgické čokolády, jahody v sektovém želé, red velvet makronky
Cena VALENTÝNSKÉHO MENU 990 Kč/osoba. Rezervace stolu v restauraci na tel. č. +420 603 459 172
Valentýn v restauraci Pavillon Steak house
Restaurace Pavillon, vás zve na valentýnské menu už od 10.2. Můžete se tak vyhnout davům a vychutnat si romantiku s předstihem!
Aperitiv
0,15 l Mezcal Negroni s rozmarýnem 170 Kč
(Mezcal, Infuze campari-rozmarýn, Vermouth)
0,15 l Elixír lásky 170 Kč
(Pimm’s, Cointreau, Aperol, pomeranč, citron, honey ginger syrup)
0,75 l ’61 Franciacorta Rosé 790 Kč
VALENTÝNSKÉ MENU
Předkrm
Cocktail
marinované krevety, omáčka choron, polosušené rajče, avokádo, vodka
Oysters
ústřice smažené v tempuře, yuzu majonéza, řeřicha
Salát
Caesar
baby gem, šunka Iberico, parmazán, ančovička, kapary, krutón
Garden
rukola, hlávkový salát, cuketa, rajče, balsamico vinaigrette
Hlavní chod
Pork tenderloin
grilovaná vepřová panenka, divoké hřiby, marinované shitake, mangold, křupavá šalotka, omáčka z armagnacu
Beef tenderloin
steak z hovězí svíčkové, bramborové risotto s lanýžem, demi glace
Lamb chops
grilované jehněčí kotletky, máslový špenát, bramborové krokety, béarnská omáčka
Dezert
Crème caramel
espresso, pistáciová sušenka
Chocolate Pralines
passion fruit, malina, vanilla bourbon
Cena valentýnského menu (předkrm, salát, hlavní chod, dezert): 1100 Kč/os.
Valentýnské menu v Monte Bú
“Dejte si na Valentýna humra”
Datum Akce:
od 14. do 15. února 2023
Welcome drink
0,1 dl Prosecco Frizzante, Bianca Vigna
Amuse bouche
Bažantí terinka,
višeň, piniový oříšek
0,5 dl Barbera d’Asti – Agricolae, Piemonte, 2021
Předkrm
Carpaccio z hovězí svíčkové,
sýr Germain Chablis, fíky, křupavé pečivo
0,5 dl Riesling „Klangwerk“, Weinheimer Hölle, 2020
Hlavní chod
Filet Mignon steak,
šunka Jamón serrano, bernská omáčka, divoká zelenina
0,5 dl Altrovino, Costa Toscana, IGP, 2019
nebo
½ Humr flambovaný na brandy,
máslo, linguine di Gragnano, barevná cherry rajčata, petrželový tuile
0,5 dl Chardonnay Maurus, Isonzo del Friuli, 2018
Dezert
Vanilkové crème brûlée,
kardamon, ostružina, malina, sušená jahoda
0,5 dl Gavi del Comune di Gavi, Carlo, DOCG, 2021
Cena
Menu s Filet Mignon 949,-
Menu s humrem 1199,-
Vinné párování 499,-
Valentýnská večeře v Brně u Kohouta na víně
V případě zájmu rádi uzpůsobíme dle vašich individuálních přání
a potřeb v případě alergií či intolerancí na
vegetariánské, pescetariánské, veganské aj. menu.
AMUSE BOUCHE
mušle sv. Jakuba
><
KANEC
česnek, salát, lokše
><
CONSOMMÉ
cibule, jazyk, libeček
><
MEZICHOD
vermut
><
KACHNA
řepa, křen, pastrami
><
MELTA
piškot, salko, šípek
><
PETIT FOUR
buchtičky
CENA MENU: 1.395,-
Cena zálohy pro 1 osobu: 500,-
Záloha bude odečtena od celkové útraty.
V rámci služeb pro vás ještě nabízíme čerstvé řezané květiny,
dle individuálních přání a domluvy, od naší kohoutí květinářky!
Butcher’s Valentýnské menu
WELCOME DRINK
CAVA Brut Reserva Španělsko 0,1l
CEVICHE SALMON
Kousky marinovaného lososa v ginu a červené řepě podávané na zeleninovém salátku s avokádem
THAI PRAWNS
Grilované krevety podávané na hráškových luscích s omáčkou z pikantní kari pasty s kokosovým mlékem a koriandrem
BEEF STEAK WITH VEGETABLE & WINE SAUCE
Filírovaný steak z hovězí svíčkové podávaný na restované karotce, cuketě a lístcích mangoldu marinované ve vinné redukci s kerblíkem
CHOCOLATE MOUSSE
Vyšlehaná čokoládová pěna s malinovým prachem se snítkem máty
Valentýnská nabídka v restauraci Valoria
Překrm
Mušle sv.Jakuba,
květákové pyré s lanýžovým olejem, marinovaný květák (1, 3, 7, 14)
299,- Kč
Hlavní chody
Telecí steak, batátové pyré,
houbová demi glace, lišky,
slaninová pěna (7, 9)
nebo
Tygří krevety v panko strouhance,
listový salát, granátové jablko,
avokádo (1, 2, 3, 7)
550,- Kč
Dezert
Île Flottante – créme anglaise,
maliny (3, 7)
145,- Kč
Valentýn v hotelu Internacional
Prosecco Treviso brut DOC “84“
Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem, rukolou a vlašskými ořechy v medu
Krém z černého kořene se zauzeným kachním prsem a vyšlehanou smetanou
Grapefruitový sorbet s příchutí ginu
Filet z pražmy královské pomalu tažený v přepuštěném másle,
špenátové noky a crème fraiche s citrónovou kůrou,
lososový kaviár a champagne pěna
nebo
Do růžova holdovaný telecí hřbet, silný tymiánový jus,
fazolová otýpka s pancettou a bramborovo-hráškové pyré se smetanou
Mascarpone s čerstvými jahodami
a belgická čokoláda s mořskou solí
990 CZK
Můžete si také užít kompletní valentýnský zážitek s pobytem v hotelu.
Pořádný steak pro zamilované u Starého Billa
Předkrm
100 g Carpaccio z červené řepy marinované v zázvoru, medu,
sójové omáčce a bylinkách, podávané s farmářským kozím sýrem
a piniovými oříšky
192,- Kč
Hlavní chod
200 g Steak z vyzrálé telecí svíčkové (Nizozemsko) marinovaný v čerstvých bylinkách, celerovo-bramborové pyré, liškové demi-glace, pečené šalotky
544,- Kč
Dezert
1 pc Srdce z máslového odpalovaného těsta, plněné ovocným krémem z lesních plodů, zdobené punčovým fondánem s valentýnskými perličkami
89,- Kč
Cena kompletního menu 750,- Kč
Valentýnské menu Borgo Agnese
Přejeme šťastného valentýna a dobrou chuť!